Zavřít reklamu

Minulý týden jablečná společnost po dlouhém čekání spustila svou vlastní kreditní kartu – Apple Card. Prozatím si však jablečné karty mohou užívat pouze vybraní uživatelé, pro širokou veřejnost by dle dostupných informací měla být karta dostupná na přelomu srpna a září. I když se na to první pohled nemusí zdát, tak Apple Card by měla být určena opravdu pro co největší škálu lidí. Společnost Goldman Sachs, která Apple Card zprostředkovává, je známá pod prémiovými pojmy a co si budeme, Apple to má se svými produkty podobně. Vzhledem k tomu, že se ve Spojených státech lidé hodnotí podle tzv. FICO skóre, které různě roste či klesá podle vaší finanční a bankovní aktivity, tak by měla být určená jakási průměrná hranice, pod kterou už Apple Card nedostanete. Podle dostupných informací to ale vypadá, že na kartu dosahují i podprůměrně hodnocení lidé, kteří mají skóre okolo 600.

I přesto se ale může stát, že se Apple Card z nějakého důvodu do ruky uživatele nedostane. Může to být kvůli velmi nízkého FICO skóre, mnohým žádostem o vystavení karty, velkým dluhům, malého přijmu, bankrotu, nesplácení dluhů a častému rušení kreditních karet. Důvodů je opravdu mnoho. Všechny tyto případy, včetně přesného vysvětlení, Apple sepsal do jediného podpůrného dokumentu, který jablečná společnost vydala teprve včera. Kromě možností odmítnutí se zde samozřejmě také nachází rady, které vám mohou pomoci Apple Card dostat na druhý pokus. V dokumentu dále najdete informace o tom, jakým způsobem se již výše zmíněné skóre FICO vypočítává, a jakým způsobem jej lze navýšit. Ne vždy je však žádost o Apple Card zamítnuta z toho důvodu, že má jedinec nízké skóre. Občas za to mohou naprosté banality, jako je například špatně vyfocený občanský průkaz. V tomto případě byste se měli ujistit, že je občanka vyfocená čitelně, a že se jméno na ní uvedené shoduje se jménem, které by se mělo objevit na Apple Card.

Souvisejíci

Jablečná společnost dále uvádí, že ji při schvalovacím procesu zajímají především příjmy a výdaje jedince. V České republice si bohužel prozatím Apple Card neužijeme a neočekává se, že bychom si ji mohli někdy v průběhu několika let vůbec užít. Stačí se podívat na službu Apple Pay Cash, která byla představena již v roce 2017 a prozatím se ani nepodívala za hranice Spojených států. S Apple Card to bude nejspíše obdobně a bude zázrak, pokud se ji vůbec někdy dočkáme. Pořídili byste si Apple Card i vy, pokud by tady byla ta možnost? Dejte nám to vědět do komentářů.

Dnes nejčtenější

.