Zavřít reklamu

Pokud vlastníte iPhone, tak jistě víte, že se při změně hlasitosti v klasickém režimu přehraje zvuk, který „reprezentuje“, jak moc jste hlasitost zvýšili, či snížili. Uživatelé Macu si však tuto parádu, která se nachází v systému iOS, v defaultním nastavení užít nemohou. Možná jste tedy nevěděli o tom, že zvuk, který se při změně hlasitosti přehraje, lze nastavit i v operačním systému macOS, a to celkem jednoduše – jen musíte vědět, kam kliknout. Pokud byste si tedy tuto funkci chtěli aktivovat, tak dočtěte tento článek až do konce, abyste se dozvěděli, jak na to.

Jak nastavit, aby se na Macu při změně hlasitosti přehrával zvuk

Nejdříve je nutné, abyste se na vašem macOS zařízení, tj. na Macu či na MacBooku, přesunuli do předvoleb systému. Toho docílíte tak, že v levé horní části obrazovky kliknete na ikonu nakousnutého jablka. Z rozbalovacího menu, které se zobrazí, poté vyberte možnost Předvolby systému… Nyní se otevře nové okno, kde rozklikněte sekci s názvem Zvuk. Jakmile tak učiníte, tak už se jen v horním menu překlikněte do záložky s názvem Zvukové efekty. Tady už jen stačí, abyste ve spodní části okna zaškrtli možnost s názvem Při změně hlasitosti přehrát odezvu. Od této doby, kdykoliv na vašem Macu změníte úroveň hlasitosti, tak se přehraje jednoduchý krátký „pop“ zvuk. Pokud vám zvuk nevyhovuje, anebo jste se tuto funkci rozhodli pouze vyzkoušet, tak stejným způsobem můžete funkci samozřejmě deaktivovat.

Souvisejíci

Operační systém macOS je plný různých skrytých funkcí a většina z nich je propojená se sesterským systémem iOS. Mezi další skvělou funkci, kterou si v macOS můžete aktivovat, je možnost přiblížit obraz kdekoliv v systému. Je velice těžké vysvětlit, jakým způsobem se tato vychytávka dá využít. Řeknu vám ale jediné – jakmile ji jednou využijete, tak vám z vlastní zkušenosti garantuji, že ji budete využívat velice často. Pokud se chcete dozvědět více, tak vám k tomuto odstavci přikládám související článek, ve kterém se nachází veškeré potřebné info.

Dnes nejčtenější

.