Zavřít reklamu

Čas od času se na vašem iPhonu objeví nějaký návrh od Siri, který by vám měl v současné době nějakým způsobem pomoci. Nejčastěji se s tímto návrhem setkáte asi tehdy, kdy vám někdo zavolá a vy hovor prošvihnete. Abyste na zmeškaný hovor nezapomněli, tak vám Siri pomocí pomocí návrhu připomene, abyste nezapomněli dané osobě zavolat. Bohužel, zde ale v České republice víceméně využitelnost návrhů od Siri končí. Málokdy se objeví nějaký jiný návrh, než právě tento. Proto si myslím, že je naprosto zbytečné mít tuto funkci v Česku vůbec aktivovanou. Jak ji tedy jednoduše úplně deaktivovat, popřípadě jak ji deaktivovat jen pro určité aplikace? To se dozvíte v tomto článku.

Jak deaktivovat Návrhy Siri

Na vašem iPhonu či iPadu se přesuňte do nativní aplikace Nastavení. Zde sjeďte níže, dokud nenarazíte na záložku s názvem Siri a hledání, kterou rozklikněte. Jakmile tak učiníte, tak opět sjeďte níže a hledejte podnadpis Návrhy Siri. Pod tímto podnadpisem už můžete deaktivovat Návrhy Siri, a to v hledání, ve vyhledávání a na zamčené obrazovce. Pokud se chcete zbavit veškerých návrhů, tak všechny tři funkce deaktivujte. Popřípadě si sami dle vlastních preferencí vyberte, jakou možnost deaktivujete. Pokud chcete návrhy deaktivovat u určitých aplikací, tak sjeďte ještě níže, kde se nachází seznam všech aplikací. Rozklikněte si tu aplikaci, u které chcete návrhy deaktivovat, a poté pomocí přeníače deaktivujte možnost s názvem Zobrazit návrhy Siri.

Souvisejíci

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak bohužel, v Česku si návrhy nikterak neužijeme a v mnohých případech se jedná spíše o otravné notifikace, než o pomůcky. Když se mi někdy nějaký návrh objevil, tak jsem jej většinou ihned smazal a dále neřešil. Mnohem více si návrhy samozřejmě užijí obyvatelé Spojených státu a ostatních zemí, kde je Siri více rozšířená.

Dnes nejčtenější

.