Zavřít reklamu

Pokud bydlíte v Praze, tak už jste určitě někdy cestovali metrem. A možná ne jenom někdy, ale prakticky každý den využíváte tento dopravní prostředek k tomu, abyste se dostali do práce, do vašeho oblíbeného podniku, či zase naopak domů. Co si budeme povídat, Praha je velice uspěchané město, kde se nehraje na minuty, ale na sekundy. Každá sekunda zde hraje roli a v ideálním případě byste nikdy neměli na nic čekat. V případě metra byste tedy měli přijít, nastoupit a jet. V této situaci se však ale neocitnete každý den, občas na metro musíte počkat, anebo vám metro ujede a musíte čekat na další.

Zkrátka a jednoduše se jedná o začarovaný kruh a naprostou denní rutinu. Nejen s těmito problémy vám však může pomoci aplikace Metroji. Společně s ní si můžete na sekundy přesně zobrazit, jakým způsobem stíháte vaše vybrané metro. Po spuštění aplikace si stačí pomocí ikony plus v pravém horním rohu přidat vaši první stanici. Jakmile tak učiníte, tak si ještě vyberte zastávky, po kterých denně cestujete. Po rozkliknutí každé ze stanic se objeví jednoduchý plánek, pomocí kterého si jen zvolíte trasu. Jakmile tak učiníte, tak se vám ihned na hlavní obrazovce objeví vaše vybraná trasa.

O tom, zdali váš spoj stíháte, vás Metroji informuje také pomocí emotikonů.

Společně s ní se zobrazí na sekundy přesný odpočet, který vám dává vědět, zdali metro směrem od turniketů stíháte. O tom, zdali váš spoj stíháte, vás Metroji informuje také pomocí emotikonů. Nejdříve se objeví klidný meditující člověk, který značí, že ještě máte dostatek času a metro bez problémů stihnete. Jakmile začne jít do tuhého, tak se objeví emoji chodícího panáčka – to značí, že už byste pomalou chůzí měli vyjít. Po několika sekundách se emoji panáčka změní v běžce. V tomto případě už máte na mále. V poslední fázi se zobrazí panáček se zkříženýma rukama, který vám dává vědět o tom, že už metro nestihnete. Jakmile se metro objeví ve stanici, tak se vám o této skutečnosti ještě zobrazí zpráva.

Možná se teď ptáte, jakým způsobem může vůbec Metroji fungovat, když v metru většinou není signál. Odpověď je velice jednoduchá. Metroji totiž čerpá data z jízdních řádů, které si stahuje offline. Jízdní řády se budou každý týden stahovat automaticky, popřípadě je budete muset ručně stáhnout pomocí notifikace, která se zobrazí. Skvělou zprávou je, že si můžete z aplikace Metroji přidat widgety na boční obrazovku. Jeden z nich slouží ke zobrazení nejbližší stanice s odjezdem, další poté zobrazuje vaše oblíbené stanice a odjezdy. Podle vývojáře bychom se již brzy v další aktualizaci měli navíc dočkat podpory pro Apple Watch.

Dnes nejčtenější

.