Zavřít reklamu

Myslím si, že mezi nejoblíbenější příslušenství pro chytré mobilní telefony jsou hned po powerbankách chytré reproduktory. Těch je opět na trhu nepřeberné množství a vybrat si mezi nimi je velice těžké. Zároveň si troufnu tvrdit, že rozhodně ne ve všech případech v tomto segmentu platí pravidlo „co je dražší, to je lepší“. Soudím tak z toho důvodu, že mi rukama prošlo už opravdu několik desítek reproduktorů. Někdy se jednalo o reproduktory nižší třídy, které vyšly na několik stovek korun, a občas zase reproduktory z vyšší třídy, které svou cenovkou sahaly do výšek tisíců korun.

Swissten si však zakládá jak na nízké ceně, tak na vysoké kvalitě jeho produktů. Od Swisstenu mám doma opravdu nespočet věcí, od kabelů, přes powerbanku, až právě po reproduktor. Nikdy jsem s těmito produkty neměl sebemenší problém, a to je samozřejmě využívám naplno. Z řady reproduktorů jste si už na našem magazínu mohli všimnout reproduktoru Swissten X-BOOM, který se vyznačoval hlavně svou odolností proti vodě a skvělým projevem basů. Dnes se podíváme na reproduktor Swissten Music Cube, který už je určený pro uživatele, kteří si chtějí poslechnout skvělý zvuk ve stereo módu. O něm si však ale řekneme později, nyní se pojďme podívat na oficiální specifikace Swissten Music Cube.

Oficiální specifikace

Bezdrátový reproduktor Swissten Music Cube disponuje Bluetooth verze 4.2, díky kterému dle oficiálních specifikací dokáže přijímat signál z až 10 metrů vzdáleného zařízení. Z vlastní zkušenosti však mohu potvrdit, že je tato vzdálenost o dost větší. S velikostí baterie, která dosahuje 1000 mAh, se dostanete až na pět hodin pohotovosti reproduktoru. Bohužel tento reproduktor nedisponuje žádnou certifikací, která by zaručovala odolnost proti postříkání vodou. Reproduktor je tak spíše určený do vnitřních podmínek, popřípadě tam, kde se na něj nedostane voda a prach. Zajímavostí je, že reproduktor můžete jednoduše propojit do stereo módu. Pokud si totiž Swissten Music Cube zakoupíte dva, tak je můžete navzájem propojit. Jeden z nich tak bude hrát jakožto levý reproduktor, a druhý poté jako pravý. S touto možností si můžete vychutnat skvělý stereo režim. Reproduktor je k dispozici ve dvou barevných variantách – v černé a červené.

Balení

Pokud se rozhodnete pro zakoupení reproduktoru Swissten Music Cube, tak se můžete těšit na klasické zpracování balení od Swisstenu. To vás nikterak neoslní, ani nenadchne, ale rozhodně v něm najdete vše, co je ke správě reproduktoru potřeba. Na přední straně krabičky se nachází průhledné okénko, díky něhož si můžete reproduktor prohlédnout ještě před otevřením krabičky. Zároveň si zde můžete všimnou vyobrazení stereo režimu, o kterém jsem se zmínil výše. Na boční straně poté naleznete veškeré specifikace reproduktoru, to samé platí ze strany zadní – zde je ještě reproduktor vyobrazený. Po otevření krabičky stačí vysunout plastový předěl, ve kterém se nachází samotný reproduktor společně s microUSB nabíjecím kabelem a uživatelským manuálem. Nic víc v balení bohužel nenajdete. Vzhledem k tomu, že je reproduktor poněkud kompaktní a pěkně zpracovaný, tak bych si v balení dokázal ještě představit nějaký pytlík, ve kterém byste reproduktor mohli uchovávat. Ten však bohužel v balení nenajdete – snad někdy příště u další generace.

Zpracování

Musím říct, že zpracování reproduktoru mě překvapilo jak na první pohled, tak také na první dotek. Reproduktor je zkonstruován z černých materiálů, kdy je jeho horní polovina potažena ochrannou membránou. Spodní polovina je poté zkonstruována z tmavého, pogumovaného plastu. Jedinou nevýhodu však tohle zpracování má – na horní membránu se velice jednoduše dostávají nečistoty, které jdou vcelku složitě odstranit. Pokud tedy chcete zachovat pěkný stav reproduktoru, tak reproduktor doporučuji, jak už jsem zmínil, raději používat ve vnitřních podmínkách, kde se na něj nebude zbytečně prášit. Uprostřed samotného těla reproduktoru je dále k dispozici guma, která se na první pohled zdá jako pouhý designový prvek. Opak je však pravdou – tuto gumu můžete oddělit a použít ji na zavěšení reproduktoru. Berte však na vědomí, že v případě zavěšení nebude hrát reproduktor tak dobře. Ze zadní strany reproduktoru poté najdete gumový pásek, pod kterým se nachází microUSB konektor pro dobíjení, a také nezvyklá zástrčka pro microSD karty (až do 32 GB).

Pokud využijete stereo módu, tak mají dohromady reproduktory výkon 20 W.

Pokud se podíváme na zpracování vnitřností, tj. reproduktoru uvnitř reproduktoru, tak se můžete těšit na výkonnou 10 W jednotku. Pokud tedy využijete stereo módu, tak mají dohromady reproduktory výkon 20 W, což už je úctyhodné číslo. Frekvenční rozsah reproduktoru je poté 100 Hz až 20 kHz, citlivost poté dosahuje hodnoty 83 db. Vzhledem k tomu, že je reproduktor zpracován do krychle, tak má všechny strany stejně dlouhé 7,4 centimetrů a váží okolo 290 gramů.

Osobní zkušenost

Souvisejíci

Upřímně řečeno, když jsem poprvé reproduktor vzal do ruky, tak jsem si vzhledem k jeho velikosti řekl, že v případě zvukového projevu se bude jednat o naprostý průměr. Musím ale uznat, že jsem se zmýlil. Reproduktor společnost Swissten uvádí jakožto reproduktor s „bass boostem“, tj. že by měl mít výrazné basy, které se projevují, i když nemusí. Tento pocit jsem občas měl u staršího reproduktoru Swissten X-BOOM a bál jsem se, aby tomu tak nebylo i v tomto případě. Pustil jsem se tedy do přehrávání první skladby A$AP Forever, která má v některých pasážích vcelku výrazné basy. Mé obavy se naštěstí nenaplnily a v tomto případě reproduktor opravdu přehrával basy jen tam, kde měl. Ve vyšších hlasitostech už reproduktor začal lehce ztrácet a docházelo k minimálnímu zkreslování zvuku. Rozhodně se však nejednalo o nic dramatického a v této cenové relaci tou vlastností disponují snad všechny reproduktory. Co se týče podání vysokých pasáží, tak ani v tomto případě nemá reproduktor problémy. Pokud opět nenastavíte hlasitost na vysokou úroveň, tak se nemusíte bát vynechávání tónů a zkreslování.

swissten music cube

Závěr

Pokud hledáte skvělé zpracovaný reproduktor, který bude vypadat skvěle klidně i na vašem pracovním stole, tak vám mohu Swissten Music Cube určitě doporučit. Pokud si navíc tyto reproduktory objednáte dva, tak se můžete těšit na perfektní stereo režim, jelikož lze oba reproduktory navzájem mezi sebou propojit. V této cenové relaci byste jen těžce hledali podobný reproduktor, který jednak dobře vypadá, a jednak dobře hraje. Jak jsem už několikrát zmínil, tak je Swissten Music Cube určen spíše do domácích podmínek za účelem zachování perfektního vzhledu. Pokud vám však nevadí, že se časem může membrána lehce zaprášit či zašpinit, tak vám mohu reproduktor doporučit i na venkovní poslech hudby. Celkově reproduktor hodnotím velice kladně a s chladnou hlavou vám jej mohu doporučit.

Slevový kód a doprava zdarma

Společnost Swissten.eu si pro naše čtenáře připravila 20% slevový kód, který můžete na nákup reproduktoru Swissten Music Cube využít. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „SLEVA20„. Společně s 20% slevovým kódem je navíc doprava na všechny produkty zdarma.

Dnes nejčtenější

.