Zavřít reklamu

Mnoho technologických společností zastává názor, že budoucnost patří samořiditelným dopravním prostředkům. Jednou z nich je i Apple, který již řadu let pracuje na vlastním samořiditelném systému či automobilu, který by mohl za pár let způsobit spolu s dalšími samořiditelnými auty ostatních společností revoluci v dopravě. A jak se zdá, ta se přibližuje každým dnem. 

Své autonomní systémy zatím Apple testuje na silnicích v Kalifornii, která se dá s trochou nadsázky díky přívětivým zákonům označit za mekku autonomních vozidel. Kromě Applu zde totiž brázdí silnice i Tesla, Waymo, GM Cruise a spousta dalších společností angažujících se v tomto průmyslovém odvětví. Konkrétně Apple zde má zaregistrovaných na 69 automobilů a velké množství testerů, kteří musí při testování samořiditelných systémů sedět za volantem a hlídat okolí. A právě řady těchto testerů se v posledních čtyřech měsících výrazně rozrostly. zatímco v dubnu měl totiž Apple zaregistrovaných na 110 řidíčů testerů, nyní jich má podle čerstvých informací zaregistrovaných na 143. Vzhledem k tomu, že každý řidič může sedět v automobilu jen určitou dobu lze ze zvýšení počtu vydedukovat, že díky novým tvářím může Apple testování zintenzivnit a tedy i zrychlit jeho dokončení. 

Posiluje na všech frontách

Nejsou to však jen testeři či chcete-li testovací řidiči, koho Apple v posledních měsících ve spojitosti s autonomními systémy či Apple Car nabíral. Ke společnosti se totiž v nedávné době připojilo hned několik expertů z Tesly zabývajících se jak elektrickými pohonnými jednotkami, tak třeba interiéry automobilů. Z těchto kroků tak mnozí analytici usuzují, že Apple skutečně chystá vlastní auto, které bude doslova prošpikované těmi nejmodernějšími technologiemi ať už z hlediska bezpečnosti, tak jízdního komfortu. Co se týče představení tohoto projektu, příliš daleko bychom od něj alespoň dle zdrojů analytika Ming-Chi Kua být nemuseli. Je však potřeba brát v potaz to, že se jedná o velmi komplikovaný projekt, jehož realizace se může mrknutím oka protáhnout o dlouhé měsíce či roky. 

Dnes nejčtenější

.