Zavřít reklamu

Každý z nás se zřejmě už alespoň jednou v životě dostal do situace, kdy na internetu narazil na nějakou parádní věc hodnou koupě, avšak nebyl jí schopen najít a tudíž se s myšlenkou jejího vlastnictví musel rozloučit. Na vymýcení tohoto problému začal v minulosti pracovat startup Fashwell a jelikož zřejmě dosáhl zajímavých výsledků, Apple jej získal s největší pravděpodobností pod svá křídla. 

Koupi startupu sice Apple zatím oficiálně nepotvrdil, na profilech prakticky všech pracovníků startupu na sociálních sítích se však objevují od ledna letošního roku informace o tom, že je jejich nynějším zaměstnavatelem Apple, z čehož lze usuzovat, že obchod proběhl v závěru loňského roku a od letoška je už vývoj tohoto projektu víceméně pod taktovkou Applu. Cílem Fashwellu je či minimálně bylo vytvořit velmi propracovaný vizuální vyhledávač, který bude schopen pomocí umělé inteligence a strojového učení najít stejný produkt jako na obrázku i na eshopech a umožnit tak jeho koupi. Díky tomu by se tak mělo snížit předčasné opouštění e-shopů, se kterým se snaží obchodníci bojovat všemi dostupnými prostředky, ale také by mělo být toto vyhledávání zkrátka mnohem rychlejší a tedy i přívětivější pro uživatele. Vyhledávání by navíc nemuselo zobrazovat jen hledaný produkt, ale i jeho různé alternativy, které se mu vlastnostmi přibližují, přestože to třeba nemusí být na první pohled ani vidět. 

Těžko v tuto chvíli říci, jakým způsobem by mohl Apple výsledky startupu nakonec využít a zda vůbec nějak, jelikož není 100% jisté, zda jej skutečně vlastní. Poměrně zajímavé by však mohlo být využité této technologie například v Apple Storu, který by mohl v budoucnu zobrazovat hledané produkty jen na základě fotek. 

Dnes nejčtenější

.