Zavřít reklamu

Apple v iOS 13 a iPadOS nabídne zcela předělaný a zdokonalený souborový systém, který se konečně naučí pracovat s externím úložištěm. iPhony a iPady tak budou moci konečně přečíst připojené flashdisky, paměťové karty či jiné typy mass storage úložiště. Jeden příklad natočený na video mluví nadevše.

Autor na videu, které si můžete prohlédnout níže, skvěle prezentuje schopnosti nového souborového manažera v iOS 13. Ten je schopný přečíst připojený MP3 přehrávač a přetáhnout do něj hudební soubory tak, aby byly v přehrávači dostupné (funguje to jak pro klasický MP3 walkman, tak pro iPod).

Aby toho nebylo málo, v druhé polovině videa je vidět, že jde iPhone (iPad) použít i jako prostředník pro kopírování obsahu mezi dvěma odlišnými zařízeními. Za pomocí redukce autor videa připojí k iPhonu nejprve MP3 přehrávač, a následně také iPod. Skrze souborového manažera je pak schopný přetáhnout písničku z iPodu do MP3 přehrávače, přejmenovat a na MP3 přehrávači následně přehrát. Z hlediska praktičnosti nejde o něco, co by uživatelé dělali každý den. Spíše jde o dobrou demonstraci toho, co budou (konečně) iPhony a iPady umět. Přístup k externím úložištím značně zjednoduší práci s iPhony a iPady v případěch, kdy je potřeba načítat či nahrávat některé data, která není možné poslat bezdrátovou cestou. /

Dnes nejčtenější

.