Zavřít reklamu

Pokud byste se při představení první generace Apple Watch s někým vsadili, že se z tohoto produktu stane za pár let celosvětový fenomén a nejoblíbenější chytré hodinky, zřejmě by se vám vysmál a sázku s chutí uzavřel. První Apple Watch totiž svět přijal spíše s rozpaky a nikdo příliš nevěděl, co si o tomto zajímavém, leč ne zrovna ideálně fungujícím produktu vlastně myslet. Nyní je však již situace diametrálně odlišná a hodinky Applu se prodávají jako na běžícím páse. To nyní potvrdila i spolčenost Strategy Analytics. 

Podle dat, které má Strategy Analytics k dispozici, dodal Apple v uplynulém čtvrtletí na 5,7 milionů kusů Apple Watch, což je o 50 % více než zvládl ve stejném období před rokem. Tehdy dodal na 3,8 milionů Apple Watch, přičemž už toto čísla nadzvedávalo mnohé ze sedaček úžasem. Apple ale pomyslnou laťku ještě dokázal výrazně nadzvednout. I díky tomu se jeho podíl na trhu zvýšil ze 44 % na 46 % a suverénně tak kraluje trhu s chytrými hodinkami. Například druhý Samsung totiž dokázal dodat ve stejném období jen 2 miliony hodinek, třetí Fitbit pak jen 1,2 milionu hodinek. 

Z dat sice není možné určit, který model byl nejprodávanější, podle informací z předešlých týdnů se však velmi dobře daří jak nejnovější Series 4, tak i Series 3 a Series 2. Rozhodně se tedy nedá říci, že se Apple u svých hodinek musí spoléhat jen na nejnovější model, což je pro něj rozhodně skvělou zprávou. Kartami by navíc mohl brzy zamíchat příchod Apple Watch Series 5, které se očekávají letos na podzim. Mnoho informací o nich sice doposud neuniklo, podle mnoha patentů však někteří očekávají nové monitorovací funkce pro zdraví či delší výdrž baterie. Ve hře je ale i návrat keramického těla, které je u předešlých sérií skutečným designovým skvostem. Moudřejší ale budeme až na podzim. 

Dnes nejčtenější

.