Zavřít reklamu

Tablety v dnešní době nejsou už tak populární. To se samozřejmě odráží na jejich prodejích, které činí zhruba desetinu v porovnání se smartphony. Podle IDC se celkem prodalo 32,2 milionů tabletů. A Apple byl v prodejích číslem jedna. Technologický gigant údajně prodal 12,3 milionů tabletů. To znamená podíl na trhu 38,1 % a meziroční nárůst o 6,1 % (o rok dříve tedy Apple prodal 11,6 milionů tabletů a podíl na trhu byl 34,1 %). Na nárůstu má podle IDC zásluhu především uvedení nového iPadu Air na konci března.

Stejnou radost z prodejů zřejmě nemá konkurence, neboť prodeje Samsungu a Huawei v tomto segmentu oslabily. Samsung za toto čtvrtletí prodal 4,9 milionu tabletů a meziročně si pohoršil o 100 tisíc prodaných kusů. Jeho prodeje v tomto čtvrtletí znamenají 15,2 % podíl na trhu. Na „bedně“ je také Huawei s 3,3 miliony prodaných zařízení a podílem 10,3 %. Huawei si od loňského pohoršil dokonce o 200 tisíc kusů. Nutno ale dodat, že vzhledem k obchodní válce mezi Spojenými státy a Čínou si Huawei špatně nevedl. Mnohé prognózy analytiků navíc naznačují, že se prodeje tabletů tohoto výrobce v budoucnu zlepší.

Zajímavým hráčem by mohl být i Amazon. Byť tato společnost prodala „pouze“ 2,4 miliony kusů, meziroční nárůst činí 46,3 %. Zakoupili jste si v tomto čtvrtletí jablečný tablet a přispěli tak svou troškou do vítězné statistiky?

IDC-Tablet-shipments-Q2-2019

Dnes nejčtenější

.