Zavřít reklamu

Do skládačky s názvem 16” MacBook Pro přibyly dnes v podvečer další dílky, díky kterým začíná dostávat velmi zajímavou podobu. Postaral se o ně analytik Jeff Lin z IHS, který se v minulosti prezentoval již několika přesnými předpověďmi založenými na informacích z dodavatelského řetězce Applu. Co jsme se tedy dozvěděli tentokrát?

Zřejmě nejpozoruhodnější informací je to, že 16” model nebude řadu Pro rozšiřovat, ale nahradí v ní stávající 15” modely. Za pár měsíců tak budeme vybírat buď ze 13” nebo 16” MacBooků Pro. Vzhledem k tomu, že 16” model má mít podle dostupných informací takřka stejné rozměry jako nynější 15” model však zřejmě nebude odchod “patnáctky” příliš bolet – ba naopak. Větší displej zajišťuje zpravidla i větší produktivitu. Pokud byste však přeci jen po 15” modelu prahli, zřejmě jej nebude problém sehnat ještě pěkných pár měsíců. Jeho výroba má totiž skončit až v listopadu a než se vyprodají všechny skladové zásoby, zřejmě na pultech obchodů minimálně do začátku příštího roku vydrží. Váhat byste též neměli s koupí 12” MacBooku, jelikož jeho výroba podle Lina končí už tento měsíc a po vyprodání skladových zásob bude sehnatelný již velmi těžko. 

Nic nového pod sluncem

Lin se zaměřil i na procesory, které bude 16” MacBook Pro nabízet. Žádné velké překvapení se však zde nekoná. Apple totiž podle očekávání sáhne opět po čipsetech z dílny Intelu, konkrétně pak Coffe Lake-H, které tepou i v nynějších 15” MacBoocích Pro aktualizovaných v květnu. Je sice možné, že budou tyto procesory určitým způsobem vylepšeny, avšak žádná výkonnostní revoluce se v porovnání s 15” MacBooky Pro očekávat nedá. Co se pak týče konfigurací procesorů, Lin se ve své zprávě zmiňuje s jistotou jen o osmijádru, Na podrobnější informace si tedy budeme muset ještě počkat. 

Přesný termín odhalení nového MacBooku Pro zatím známý není. Spekuluje se ale o říjnu, ve kterém Apple představil nové Macy a iPady i vloni. Dodržení stejného scénáře i letos by tak rozhodně nebylo ničím překvapivé. Stoprocentní jistotu ale budeme mít až za pár týdnů či dokonce měsíců. 

Dnes nejčtenější

.