Zavřít reklamu

S hříčkami pro iOS se poslední dobou roztrhl pytel a vývojáři se snaží zaujmout hráče co nejoriginálnějšími a nejšílenějšími herními mechanikami. Nejinak je tomu i u Sony, která se po dlouhé době vytasila s další mobilní hrou, v níž se podíváme do postapokalyptického světa plného nebezpečných monster a zombie. Společnost totiž představila Zombieland a jak již název evokuje, ve hře nepůjde o nic jiného než o boj s hordami krvelačných nepřátel.

Možná si říkáte, proč by se Sony pouštěla zrovna do něčeho takového. Ve své podstatě k tomu má japonská společnost dobrý důvod, před deseti lety totiž vyšel stejnojmenný film, který byl nejen kinematograficky řemeslně zpracovaný, ale dokonale parodoval a zesměšňoval rádoby vážné zombie filmy, které v té době letěly. Za produkcí tehdy stálo právě Sony Pictures, a tak se společnost rozhodla, že je čas tento kultovní snímek po dlouhé době oživit pomocí mobilní videohry a druhého dílu, jenž do kin zamíří 18. října. Dokonce se filmařům podařilo dát dohromady původní obsazení, včetně Woodyho Harrelsona, Jesse Eisenberg a Emmy Stone.  Spolu s filmem se tedy dočkáme také hříčky od studia Tilting Point a Metagame ve spolupráci se Sony.

Jak pokračování legendárního filmu, tak hra se nebudou příliš lišit od původního snímku. Opět se podíváme do světa, kde civilizace zanikla pod tlakem krvelačných zombie a my budeme ti hrdinové, kteří mají spasit ostatní. Na hráče čeká budování vlastního týmu odvážlivců, sbírání surovin a přežívání v nehostinném světě. To znamená, že se můžeme těšit na různorodé RPG prvky a zajímavou herní mechaniku, jež nám dovolí střílet pomocí poklepání na obrazovku. Své hrdiny si budeme moci vylepšovat, stejně tak zbraně a rozmanitou paletu schopností. Nebudeme to dále protahovat a pokud si na to troufáte, rovnou vás odkážeme na oficiální stránky, kde se můžete registrovat a získat nějakou tu odměnu do hry. Té se dočkáme spolu s filmem někdy na podzim.

Dnes nejčtenější

.