Zavřít reklamu

Jestli existuje produkt, který je mi velmi sympatický, jsou to právě bezdrátová sluchátka. Má první byla hned AirPods. Proto jsem to měl při recenzích trošku složitější, jelikož jsem doposud na lépe hrající bezdrátová sluchátka nenarazil. Velmi mě tedy potěšilo, když jsem dostal možnost recenzovat právě Jabra Elite 85H. Ač nejsem fanoušek náhlavních sluchátek, jelikož se mi jejich design nelíbí, vždy jde především o zvuk, a ten je skvělý.

Balení a vzhled

Nejprve ale k obsahu balení. Sluchátka dorazila v sympatické krabici, ve které jsem našel USB-C konektor, kabel s 3,5 mm koncovkami a pouzdro se sluchátky. Pouzdro bych chtěl velmi pochválit. Je potažené umělou kůží a velmi příjemné na pohled i dotek. Samotná sluchátka jsou vyrobena z velmi pohodlných materiálů a nosit je je svým způsobem radost. Okraje ušních násad jsou vyrobeny z měkké pěny, které je potaženy koženkou. Ze stejného materiálu je i vnitřní strana oblouku. Vnější strana sluchátek je pak vyhotovena především z plastu potaženého látkou. Na každé spodní straně ušní násady je tlačítko. Stisknutí tlačítka na levé straně vypíná a zapíná aktivní odstranění okolního šumu neboli technologii ANC. Tlačítko na pravé straně přivolá hlasového asistenta. Na této straně se rovněž nachází konektor USB-C pro nabíjení a 3,5mm konektor. Dále jsou zde tlačítka, která jsou jen drobně zvýrazněna na látce na bočních stranách ušních násad. Jedná se o klasiky jako zvýšeni či snížení hlasitosti, přeskakování skladeb, přijmutí a odmítnutí hovoru nebo pozastavení přehrávání.

Párování a aplikace

Je svým způsobem na vás, jak budou sluchátka hrát

Zaktivování sluchátek je velmi jednoduché. Stačí je vydělat z pouzdra, rozložit a uvést ušní násady do správné polohy. Poté je třeba nainstalovat aplikaci Jabra Sound+ z App Store nebo Google Play. Aplikaci následně zapnete, vyberete sluchátka Jabra Elite 85H a máte vyhráno. Přidanou hodnotou těchto sluchátek je právě zmíněná aplikace. Ta je totiž velmi košatá a díky ní je svým způsobem na vás, jak sluchátka budou hrát. V hlavní nabídce máte na boku jakési 4 profily. Můj moment, V soukromí, V dopravě, Na veřejnosti. Jakmile na něj kliknete, zvuk se automaticky přepne do tohoto režimu. V něm jej pak můžete nadále upravovat. V každém z těchto čtyř režimů je nabízena možnost aktivování ANC, možnost slyšet ve sluchátkách svůj mluvený projev díky funkci HearThrough nebo No Sound Mode, při kterém pouze záleží, jak sluchátka nasadíte. Dále je zde ekvalizér, kde můžete manuálně upravovat basy, mid-range a treble. Pokud se tedy vyznáte, můžete zvuk sluchátek přizpůsobit obrazu svému. Pro nás ostatní jsou tam profily Speech, Bass Boost,Treble Boost, Smooth a Energize, které mají na ekvalizéru přednastavené hodnoty.

Důkladné projití aplikace je pro perfektní využití sluchátek takřka nezbytné. Kromě již zmíněného zde je také funkce Find My Jabra, kdy aplikace detekuje polohu posledního připojení sluchátek. Přes aplikaci probíhá i aktualizace jejich firmwaru nebo zde máte přehledné grafické znázorněno, kde se všechna tlačítka na sluchátkách nacházejí, jak je používat a k čemu slouží. Jak jsem již řekl, s aplikací je třeba se důkladně seznámit. Někomu může vadit absence české lokalizace, ovšem všechny prvky si velmi brzy osvojíte tak jako tak.

Technické specifikace

Jabra Elite 85H mají dvojici čtyřicetimilimetrových měničů s rozsahem od 10 Hz do 20 kHz. Bluetooth je ve verzi 5.0 a jsou zde profily HFP, HSP, A2DP, AVRCP, PBAP, SPP. Rozměry sluchátek jsou 195 x 82 x 225 mm a jejich hmotnost je 296 g, což je poměrně dost a ne každému to může vyhovovat. Je zde 8 mikrofonů, které zajišťují bezproblémový přenos vašeho hlasu i za drsnějších podmínek. Výdrž baterie je těžko uvěřitelných 41 hodin bez zapnutého ANC a až 36 hodin se zapnutým ANC. Sluchátka jsou nabitá zhruba za 2,5 hodiny. Podpora rychlého nabíjení za prvních 15 minut zajistí 5 hodin poslechu.

Zvuk

Zvuk, to je to hlavní. A je skvělý. Na začátku článku se zmiňuji, že se mi design náhlavních sluchátek nelíbí. V tomto případě mi to bylo jedno, zvuk je tak dobrý, že AirPody na pár dní putovaly do šuplíku. Zvuk je čistý, rázný, dynamický. Není zde problém s výškami ani hloubkami. Basy zní skvěle. Maximální hlasitost je více než dostatečná. Sám jsem byl vždy na hodnotách kolem 80 %. Technologie ANC pracuje nad má očekávání. Zkoušel jsem si před hlavou louskat prsty, po zapnutí této funkce jsem k mému překvapení opravdu nic neslyšel. Šel jsem tedy do terénu a díky tomuto kouzlu své okolí zkrátka nevnímáte a jste obklopeni jen a pouze skvělou hudbou. Zde bych rád upozornil na možné problémy. Technologie funguje a funguje opravdu dobře. Při maximální hlasitosti v kombinaci s ANC neslyšíte auta, křik a celkově ztrácíte pozornost nad děním okolo. Proto zvažte, kde ANC užijete a myslete převážně na své zdraví.

20190803_100759

Resumé

Bezdrátová sluchátka Jabra Elite 85H na mě udělala skvělý dojem a jsou nejlepšími bezdrátovými sluchátky, se kterými jsem se dosud setkal. Pokud mi něco vadí, je to obtížná skladnost. Složená v pouzdru jsou poměrně velká a v batohu vám zaberou dost místa. To je ale jen drobná vada na kráse. Máte-li zájem o náhlavní sluchátka, která skvěle hrají, mají neskutečně dlouhou výdrž baterie a technologii ANC, neváhejte. Jedná se o skvělý model. Běžná cena těchto sluchátek je 7790 korun. Pro naše čtenáře je zde ale exkluzivní cena 5790 korun po zadání kódu: ,,JABRA2000„.

Dnes nejčtenější

.