Zavřít reklamu

Pamatujete na roztomilou a vizuálně pohlcující puzzle hru Monument Valley, která dobývala první příčku v App Store? První díl vyšel již v roce 2014 a díky neutuchajícímu úspěchu přišli vývojáři z Ustwo Games o tři roky později s druhým. I když bylo poslední dobou ticho po pěšině a skoro to vypadalo, že se studio zaměřilo na jiné titul, jako blesk z čistého nebe se objevila zpráva, že tvůrci pracují na pokračování. Moc informací sice nesdělili, ale už jen to, že se na hře pracuje nadšeným fanouškům stačí.

Vlastně se nejedná ani tak o oficiální informací, jako spíše o potvrzenou spekulaci. Nebýt stránky, kde společnosti poptávají vývojáře bychom ani nevěděli, že se na hře začíná pomalu, ale jistě pracovat. Studio totiž vyvěsilo inzerát, kde hledá kreativního ředitele, jenž by na celý projekt od počátku dohlížel. Bohužel tedy musíme zklamat všechny, kteří čekali trailer nebo snad rovnou ukázku přímo ze hry. Zatím to vypadá, že si na nějaké detailnější podrobnosti hezkých pár měsíců počkáme, ale pro ty z vás, kdo ještě o Monument Valley neměli tu příležitost zavadit, se jedná o ideální příležitost doplnit si herní vzdělání a vrhnout se do překrásného světa plného rozličných hádanek.

Zatímco první díl stavěl spíše na samotných puzzlech, pokračování si dalo více záležet na příběhu a postavách, které v něm figurovaly. Pokud v tomto trendu budou tvůrci pokračovat, s trochou štěstí nás ve třetím díle bude čekat nezapomenutelná kombinace vynikajících hádanek a epického vyprávění, což by mělo přilákat jak staré hráče, tak nováčky. Nebudeme vás však déle napínat a rovnou vás odkážeme do App Store, kde si můžete druhé Monument Valley pořídit za přívětivých $4.99. Troufnete si na svět plný barev a pozoruhodného, nevídaného grafického designu, který vám však nedá nic zadarmo?

Dnes nejčtenější

.