Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co veškeré sociální sítě zaplavily staré obličeje našich přátel, známých, ale třeba také celebrit či sportovců. Jednalo se aplikaci FaceApp, která se stala jednou z nejpopulárnějších na světě. Na popud tohoto trendu nyní vznikla kampaň EarthApp, za kterou stojí ruská odnož Greenpeace a společnost Isobar. Svou kampaň začali šířit po Instagramu. Jedná se o fotografie známých míst, které ukazují, jak by mohly vypadat o desítky let později vlivem všemožných ekologických potíží.

Souvisejíci

Klima se mění a je stále těžší a těžší tuto skutečnost ignorovat. Vidíme, jak se mění počasí. Vidíme, jak se ekosystémy stávají nestabilnějšími. Když se na sociálních sítích objevily staré tváře, ihned nás napadlo otázka, jak se do té doby změní svět. Snažili jsme se ukázat odpovědi na naše otázky v příspěvcích a tím zvýšit povědomí o tomto problému a vyzvat k akcím, které zabrání změnám klimatu,“ řekla šéfka Isobaru Diana Volkova. Dianu doplnila i koordinátorka ruského Greenpeace Polina Karkina: „Vědci se již dávno shodli na tom, že za moderní klimatické změny může člověk. Lidstvo spaluje uhlí, ropu a plyn. Udělalo tedy z naší atmosféry smetiště.“ Na fotografie z kampaně EarthApp se můžete podívat ve výše uvedené galerii nebo vyhledejte na Instagramu #EarthApp

Zda se Greenpeace podaří svou kampaní svět zasáhnout či nikoliv ukáží až následující týdny. Už nyní je však potřeba říci, že přetvoření FaceApp v jejich prospěch bylo skutečně velmi chytré a trefné. Ostatně, jak lépe poukázat na problém než využitím fenoménu, který lomcuje – respektive lomcoval – celým světem a ví o něm tak prakticky každý.

Dnes nejčtenější

.