Zavřít reklamu

Pokud jste si mysleli, že se na legendární hru Fortnite od Epic Games již začíná zapomínat, jste na omylu. Nedávno se tvůrci pochopili 250 miliony hráči a turnaj, který proběhl před několika dny se stal nejsledovanějším esportovým kláním vůbec. Sice si titul pořád na profesionální scéně teprve připravuje půdu, ale i tak dosáhl obrovského úspěchu. A to je v tomto případě teprve začátek. Studio Epic totiž odhalilo desátou sezónů, tedy patch 10.00, jenž má do hry přinést spoustu žádaných novinek.

Jak jistě víte, každá sezóna vypráví svůj vlastní příběh a ta nynější, s příhodným názvem Out of Time, se zaměří na pozměnění času i prostoru. A to pomocí Rift Zones, zvláštních lokací, které se znovu objevily na mapě. Jaká tajemství si pro nás vývojáři připravili tentokrát je zatím ve hvězdách, ale ohledně nadcházejícího obsahu máme jasno. Ve hře nás čeká speciální B.R.U.T.E. oblek, do nějž se vejdou dva hráči. Jeden ovládá pohyb, zatímco druhý si vezme na paškál zbraně a má za úkol pálit po všem, co se hýbe. Kromě toho nás nemine nový Battle Pass, dík němuž budete moci získat herní měnu V-Bucks a spoustu nových skinů a emotů.

Co se vyloženě technické stránky týče, hráči na všech platformách se mohou těšit na vylepšenou optimalizaci a novou funkcí, která dokáže detekovat jakýkoliv připojený herní ovladač. Samozřejmě nechybí nejrůznější záplaty, odladění automatického střílení na iOS a Androidu a drobné změny v uživatelském rozhraní. Podle slov tvůrců se zatím jedná o největších patch vůbec a měl by nabídnout vyváženou hratelnost, která podle mnoha hráčů na profesionální scéně tak zoufale chyběla. Uvidíme, s čím studio Epic přijde příště. Zatím to vypadá, že naslouchá hráčům a záleží mu na fanoušcích. Nicméně pokud jste si tuhle pecku ještě nevyzkoušeli, zavítejte na App Store. Tam si můžete Fortnite zdarma stáhnout a připravit se na nadcházející chystanou sezónu.

Dnes nejčtenější

.