Zavřít reklamu

Příchod Apple Card je po měsících čekání za dveřmi. Přestože přesný termín spuštění sice zatím nemáme, Tim Cook v týdnu potvrdil, že jí společnost mezi první uživatele rozšíří už v srpnu. Uniklé interní informace pak hovoří dokonce o jeho první polovině. Zatímco nad datem tedy visí otazníky, o celkové funkčnosti se dozvídáme stále nové a nové informace. 

Se zajímavým detailem dnes přispěchala agentura Bloomberg v čele s reportérem Markem Gurmanem. Tomu se podařilo ve spolupráci s vývojářem Stevem Moserem zjistit, že Apple ukryl do iOS 12.4 velmi pravděpodobně speciální aplikaci pro iPady, která bude sloužit právě pro správu Apple Card. K té bude na iPhonech a iPodech touch sloužit klasická Wallet, kterou však iPad nedisponuje a tak musel Apple přinést nové řešení. Nicméně se dá předpokládat, že bude nová aplikace velmi podobná právě Wallet, respektive její sekce věnované Apple Card. 

Na další informace si budeme muset nejspíš počkat až do samotného spuštění karty. Faktem však je, že mnoho překvapení nás zřejmě již nečeká. Apple se totiž své kartě na březnové Keynote věnovat relativně dlouho a my tak již víme, že bude fungovat jako klasická kreditní karta a bude nabízet velmi zajímavý cashback, díky kterému budou moci její uživatelé ušetřit. Ve spojení s aplikací pak budou mít jablíčkáři možnost detailně hlídat svůj rozpočet a různě s ním manipulovat. Samotný Apple podle některých svých vyjádření věří, že jeho karta pomůže světu k lepší finanční gramotnosti, která mnohdy vcelku pokulhává. Jak se jí však bude dařit ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.