Zavřít reklamu

Možná jste po zakoupení Macu zjistili, že se zde zavináč, ani ostatní symboly, nepíší stejně, jako na obyčejných klávesnicích. Rozložení klávesnice na Macu je oproti těm klasickým lehce odlišné, čehož si můžete všimnou například v levé dolní části. Na jablečné klávesnici zde naleznete klávesy Fn, Control, Option a Command, kdežto u počítačových klávesnic se nachází Control, Windows, Alt a někdy i Fn. Pokud si říkáte, že klávesy Control, které jsou na obou klávesnicích totožné, slouží také k totožnému provádění zkratek, tak se mýlíte. Pojďme se tedy podívat, jakým způsobem na Macu či MacBooku můžete napsat zavináč, či jiné speciální znaky.

Jak napsat zavináč na Macu

K napsání zavináče a dalších znaků na Macu musíte využít klávesy Option. Ještě předtím, než se pustíme do samotného provádění klávesové zkratky, tak si prohlédněte na klávesnici číselnou řadu od 1 do 0. Určitě jste si všimli, že se zavináč nachází na klávese 2, křížek na 3, atp. Znaky, které jsou zde vyobrazeny, napíšete tak, že přidržíte klávesu Option. Pokud tedy chcete napsat zavináč, tak stiskněte a držte klávesu Option, a poté stiskněte na klávesnici tlačítko 2. Výsledkem poté bude zavináč – @. To samé platí samozřejmě i pro další znaky, jak už jsem zmínil.

Souvisejíci

Určitě vám bude trvat, než si na tohle rozložení klávesnice zvyknete. I mně osobně to trvalo dlouhou dobu a než jsem přišel na to, jakým způsobem se píšou různé znaky, a jakým způsobem se využívají klávesy Control, Option a Command, tak jsem málem zešedivěl. Jakmile si však zvyknete, tak už se psaním speciálních znaků nebudete mít žádný problém a naopak se vám bude zdát tento způsob lepší, než u konkurence.

Dnes nejčtenější

.