Zavřít reklamu

V letošním roce jsme se konečně dočkali upgradu bezdrátových sluchátek AirPods. Ty nyní disponují novým čipem H1, který se později objevil také v nových sluchátkách Powerbeats Pro od společnosti Beats. S pomocí čipu H1 od Applu můžete například rychle sluchátka přepojovat mezi zařízeními a další. Kromě Powerbeats Pro využívá Beats u svých sluchátek starší čip W1 – konkrétně u modelů Solo a Studio. Oba tyto modely by se však mohly brzo dočkat upgradu hardwaru, kde by došlo k výměně starých čipů W1 za novější H1. Dále by mohlo dojít k přidání přívlastku „Pro“ za jejich názvy a s největší pravděpodobností by se odehrály ještě další výrazné změny. Pokud by k tomuto upgradu došlo, co bychom od něj mohli očekávat?

Apple H1 – co to je?

Starší čip s označením W1 byl využit například u AirPodů první generace. Vylepšený čip H1 se momentálně používá u nových AirPodů, naleznete jej ale i v nových sluchátkách Powerbeats Pro. Jaký je výkonností rozdíl mezi starší čipem W1 a novějším H1? Dle slov jablečné společnosti se dokáže čip H1 2x rychleji přepínat mezi aktivními zařízeními a 1,5x rychleji připojovat k hovorům. Zároveň dokáže porozumět příkazům pro Siri a nabízí o 30 % menší odezvu zvuku, což se hodí například při hraní her. V iOS 13 se navíc dočkáme nové funkce, pomocí které nám bude Siri schopna číst příchozí zprávy. A opět k tomu bude využito také čipu Apple H1.

Solo nebo Studio?

Souvisejíci

Je velice nepravděpodobné, že by se Beats rozhodlo pro ukončení produktů Solo a Studio. Jak už jsem zmínil v úvodu, tak v tomto případě spíše dojde k dodání přívlastku „Pro“, se kterým dojde k výměně čipu za novější. Jaký model by tedy měl být s touto aktualizací jako první? Beats Solo 3 Wireless se dočkaly svého představení na podzim v roku 2016, což je rok před představením Beats Studio 3 Wireless. Vzhledem k tomu, že jsou Beats Solo starší, tak by se prvně měly objevit právě sluchátka Beaets Solo Pro. Po nich by tedy samozřejmě mely následovat Beats Studio Pro. V potaz je však třeba také brát spekulovaná náhlavní sluchátka přímo od Applu. Tento projekt byl už několikrát zrušen a zase obnoven.

Co dalšího můžeme očekávat?

Pokud by došlo k představení Beats Solo Pro a Beats Studio Pro, co bychom od nich mohli dále očekávat? Vzhledem k tomu, že skok z Powerbeats 3 na Powerbeats Pro nebyl jenom otázkou upgradu čipu z W1 na H1, tak bychom stejný scénář mohli čekat i u Solo a Studio. U Powerbeats Pro jsme se dočkali odstranění kabelu spojující obě sluchátka, vylepšení designu, přepracování interního reproduktoru, a také integrace systému z AirPods pro lepší volání. Bezdrátová sluchátka by měla být naprosto bez drátů, což ale bohužel neplatí u větších sluchátek. Odstranění náhlavní části se tedy u Solo a Studio určitě konat nebude. Dočkat bychom se tedy měli změny designu a přepracovaných reproduktorů. Zároveň je velice pravděpodobná změna současného konektoru microUSB – nejspíše na Lightning, či USB-C. S přívlastkem „Pro“ se také musíme smířit s „Pro“ cenou. Ta by v tomto případě měla samozřejmě oproti klasickým verzím narůst.

Dnes nejčtenější

.