Zavřít reklamu

Jméno společnosti Tencent na západě sice příliš velké vzrušení nevyvolá, ale v Číně se jedná o giganta, který ročně vydá několik desítek her. Zatímco dříve se společnost zaměřovala na konzole a počítače, poslední dobou si vybudovala jméno také v mobilním průmyslu, kde si brzy upevní pozici pomocí chystané hry Ace Force. Ta se až nápadně inspiruje o střílečky Overwatch, jenž si získala přízeň desítek milionů hráčů a stala se jedním z králů online FPS her.

Ace Force sice nenabízí přesně ty samé funkce jako Overwatch, ale není od toho daleko a design prozrazuje, že si hra od západní alternativy nevypůjčila pouze hratelnost, ale také grafickou stránku. To nicméně není na škodu, a i když hra vyjde nejdříve v Číně, nemělo by vydání v ostatních částech světa trvat dlouho. Kromě toho se společnost Blizzard, stojící za Overwatch, nechala slyšet, že svůj titul na mobilní zařízení nikdy nevydá. To hraje Tencentu do karet, a Ace Force by tak mohlo sloužit jako mobilní verze této populární online střílečky. Co se samotné hratelnosti týče, nepůjde o nic převratného. Dočkáme se základní sady zbraní, klasických map s nepříliš unikátním level designem a spousty herních módů, z nichž nejvýraznější je Barking Royale.

Ano, čtete správně. Kromě standardních režimů hra obsáhne také svoji verzi Battle Royalu, v níž budou figurovat psi. Jak tento systém bude fungovat zůstává otázkou, ale přinejmenším zní koncept zajímavě. Všechny funkce si však ozkouší tamní hráči již 13. srpna, kdy hra vyjde v Číně a o několik týdnů později se pravděpodobně objeví také v západním App Store. Nezbývá než doufat, že nebudeme zavaleni mikrotransakcemi jako to mají východní vývojáři ve zvyku. Pokud si ale titul najde svou základnu fanoušků, možná se dočká stejné popularity jako například PUBG Mobile nebo Call of Duty pro mobilní platformu. Těšíte se na frenetickou akci?

Dnes nejčtenější

.