Zavřít reklamu

Nedávno jsme vás informovali o pozoruhodném RPG ze světa Final Fantasy, War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius, na němž pracuje japonská herní společnost Square Enix. Zatím do vypadalo, že bude hra dostupná pouze pro japonské publikem, ale nakonec se vývojáři slitovali a na letošní E3 oznámili, že se jí dočkáme také na západě. To konec konců potvrzuje nejnovější trailer, zaměřený především na hratelnost.

Pokud se bojíte klasických východních dominant, tedy roztomilých postaviček s obřími meči, účastnících se nekontrolovaného masakrování nepřátel, potom vás můžeme uklidnit. Titul staví na tahových soubojích, kde si musíte dát pozor na každou použitou schopnost a vytvářet si za pochodu vlastní strategii. K tomu vám dopomůže váš vlastní tým složený z různorodých povolání, ať už mága, bojovníka nebo lučištníka, díky němuž můžete kombinovat drtivou sílu útoků a vyzrát nad nepřítelem. Pochopitelně nás čeká obrovská herní mapa k objevování, propracované RPG prvky a solidní příběh, jenž si bere inspiraci s názvem Final Fantasy Brave Exvius. Chápeme, že jména titulů mohou být matoucí, ale to vše se postupem hrou vyjasní.

Uvidíme, jak nakonec mobilní verze od Square Enixu dopadne. Frenetických hack and slash akcí je na telefony přespříliš a hříčka z tohoto oblíbeného univerza by mohla trochu rozvířit stojaté vody. V každém případě se hry dočkáme již letos na iOS, avšak s přesným datem vydání tvůrci prozatím otálí. Podle jejich slov se chtějí zaměřit nejdříve na tamní hráče a až po vydání v Japonsku budou titul propagovat také na západě. A není divu, Final Fantasy je jedna z mála ság, která si vydobyla jakous takous pozici, což se o ostatních herních sériích přicházejících z východu moc říci nedá. Trailer nicméně zhodnoťte sami, zatím to vypadá, že se máme na co těšit a hra na hezkých pár desítek hodin vydrží.

Dnes nejčtenější

.