Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi milovníky videoher, zcela určitě znáte jednu z nejlegendárnějších stříleček všech dob – DOOM. Tento titul se totiž dá s trochou nadsázky označit za praotce všech nynějších first-person stříleček, které se těší ve světě obrovské popularitě. Věřili byste ale tomu, že od příchodu DOOMu uplynulo již více než 25 let? 

Čtvrtstoletí je skutečně úctyhodná doba a jak se zdá, myslí si to i vývojáři s id Software a Bethesdy. Ti totiž v případě iOS aktualizovali první díl DOOMu, který se v App Storu objevil již v roce 2009, do kterého zároveň přidali díl druhý, který na něm doposud nikdy k dispozici nebyl. Pokud tedy této démonické retro řežbě holdujete i vy, můžete si jí nyní naplno vychutnat právě na iPhonech a iPadech. Na své si ale přijdou i uživatelé Androidu, jelikož DOOM i DOOM II dorazil i do obchodu Google Play. Stejně jako v App Storu, i zde je nutné za jeho pořízení zaplatit. V případě iOS vás vyjdou oba díly této hry shodně po 129 korunách s tím, že se nemusíte bát žádným mikrotransakcí. Cena je tedy vzhledem k ikoničnosti tohoto titulu velmi příznivá.

Co se týče herního obsahu, v případě prvního DOOMu z roku 1993 se můžete těšit na veškerý obsah, který znáte s počítačů, i dodatek Thy Flesh Consumed. Druhý díl pak nabízí mimo jiné Master Levels či 20 zcela nových úrovní vytvořených komunitou, které schválili vývojáři. Po stránce grafického zpracování je vše samozřejmě ve zcela původním retro kabátku, který ani po mnoha letech neztrácí na svém půvabu. 

Nezbývá než doufat v to, že se v budoucnu dočkáme příchodu podobně ikonických retro her na iPhony či iPady daleko častěji. Tituly, které formovaly a možná stále formují herní svět je totiž určitě dobré si čas od času připomínat a seznámit s nimi i mladé generace. Právě ty si totiž mohou díky nim užívat dnes neuvěřitelně propracované herní pecky.

Dnes nejčtenější

.