Zavřít reklamu

O pracích Applu na novém MacBooku Pro s větším displejem se poměrně nahlas šušká zhruba od začátku letošního roku. Oficiálního potvrzení ze strany Applu jsme se sice zatím nedočkali, díky  čím dál většímu počtu různorodých zdrojů potvrzujících tento produkt se však zdá jeho příchod více než pravděpodobný. Potvrzuje ho ostatně i dnešní zpráva asijského portálu DigiTimes, který se v minulosti ukázal jako poměrně věrohodný. 

Zdroje DigiTimes znovu potvrdily u nového jablečného laptopu úhlopříčku displeje 16”, ale i rozlišení 3072 x 1920 pixelů. Poměrně zajímavé však je, že se design MacBooku v porovnání s ostatními modely z řady Pro podle nich příliš nezmění, jelikož většího displeje docílí Apple víceméně jen výrazným zúžením rámečků okolo něj. Ty jsou sice už v současnosti vcelku úzké, avšak pěkných pár milimetrů jim lze ještě ukrojit. Ve výsledku by se pak měl 16” displej téměř vejít do těla klasické “patnáctky”. Ve výsledku by tak mělo jít stále o relativně kompaktní laptop, který by mohl být pro profesionály prvotřídním pracovním nástrojem do podmínek, ve kterých si nemohou užít luxus stolního počítače. 

Nová klávesnice 

Další detaily o novince DigiTimes sice neprozradilo, podle zpráv z uplynulých týdnů se u něj však téměř 100% dočkáme nového typu klávesnice, který by měl kombinovat prvky nůžkového a motýlkového typu. Díky tomu by tak měla být velmi spolehlivá a neměly by jí tak vyřadit z provozu ani drobné nečistoty, se kterými mají současné typy klávesnic problémy. Za tuto vychytávku si ale Apple nechá i pěkně zaplatit. Cena základního 16” MacBooku Pro by se totiž měla blížit ke 100 tisícům korun, za vyšší konfigurace pak samozřejmě zaplatíme o poznání více. Zda tomu tak bude či nikoliv bychom se měli podle DigiTimes dozvědět už v září. Právě na tento měsíc totiž Apple údajně jeho představení chystá. 

Dnes nejčtenější

.