Zavřít reklamu

Kultovní strategickou sérii Civilization asi není třeba příliš představovat. Legendární tahová strategie, která si podmanila miliony hráčů napříč generacemi, se v roce 2016 představila ve své šesté verzi. Rok od vydání na velkých herních platformách se dočkali také hráči na iOS, kam byla hra postupně portována. Nejprve na iPad, poté i na iPhone. Nyní vyšel první velký datadisk a druhý není o moc dál.

Titul Civilization VI se na platformě iOS objevil v roce 2017. Nyní, dva roky od vydání, přichází první plnohodnotný datadisk s názvem Rise and Fall. Ten je k dispozici všem majitelům původní hry (249,-) za jednorázový nákup (779,-). Přináší velkou porci zábavy včetně celé řady novinek, mezi které patří nové mapy, noví vůdci jednotlivých frakcí, jednotky, budovy a mnoho dalšího. Změn je tolik, že do jisté míry předělávají některé herní mechaniky z původní hry.

Datadisk Rise and Fall je k dispozici od včerejška, další už se však chystá. Někdy ke konci letošního roku dorazí na iOS druhý, s podtitulem Gathering Storm. Ten gameplay obohatí o zcela nové prvky počasí a přírodních katastrof, mezi které budou patřit například záplavy, sopečná aktivita, zemětřesení, hurikány, písečné bouře a mnoho dalšího. Mimo to tento datadisk (který je na velkých platformách dostupný už od jara), částečně překope diplomacii a přidá zcela nové civilizace, za které bude možné hrát.

Pokud máte strategické hry rádi a poslední „Civku“ jste na svém iPhonu či iPadu (ideálně iPadu) ještě nevyzkoušeli, základní hra nabízí trial zdarma, který obsahuje 60 herních kol. Během nich můžete hru vyzkoušet a pak se rozhodnout, zda-li se do hlubokého a komplexního světa Civilizace ponoříte, nebo ne.

Dnes nejčtenější

.