Zavřít reklamu

Že Applu na soukromí jeho uživatelů záleží není již řadu let žádným tajemstvím. Po objevení několika bezpečnostních chyb v jeho operačních systémech však začali někteří jablíčkáři o bezpečnosti svých dat mírně pochybovat a Apple podezřívali z toho, že se na soukromí již nesoustředí tak jako dřív. Tyto myšlenky se jim však od začátku letošního roku snaží jablečná společnost vyhnat z hlavy zcela novou billboardovou marketingovou kampaní zaměřenou právě na soukromí a ochranu osobních údajů. Tou se snažila zprvu přesvědčit jablíčkáře v USA, poté v Kanadě a nyní svou pozornost zaměřila na Evropu. První zemí starého kontinentu, ve které se s těmito billboardy můžete setkat, jsou navíc naši sousedé. 

Jablečné billboardy lze nyní potkat na několika místech v Německu. Podle tamního Apple magazínu macerkopf.de se jedná minimálně o města Hamburg a Berlín, avšak je velmi pravděpodobné, že se postupem času objeví i v dalších německých městech. Všechny billboardy v Německu jsou samozřejmě německy a hlásají hesla typu “Brána do světa, nikoliv k vašim informacím”,”Vítejte v bezpečném sektoru” či “Ochrana osobních údajů. Tohle je iPhone”. Hlášku “Co se stane v iPhonu, zůstane v iPhonu”, kterou vzdal Apple hold Las Vegas, se tedy raději “ohýbat” na Německo neodvážil. Kromě billboardů má Apple na vybraných trzích včetně Německa vysílat své reklamy zaměřené na ochranu osobních údajů i v televizích. Ty se však veskrze shodují s těmi, které umisťuje i na youtubový kanál, tudíž o žádný exkluzivní obsah nepřicházíte. Jediné, v čem se reklamy liší, je jazyk, který se v nich objevuje.

Apple pohlíží na soukromí jako na základní lidské právo a snaží se neustále bojovat proti jeho porušování. On sám sbírá data o svých zákaznících naprosto minimálně, kvůli čemuž je mnohými upřednostňován před převážně Androidí konkurencí, která se sběru dat naopak nebojí vůbec. Na zdokonalení ochrany soukromí navíc Apple neustále pracuje a své výsledky čas od času prezentuje na speciální webové stránce věnované této problematice. 

Dnes nejčtenější

.