Zavřít reklamu

Vzhledem k tomu, že bychom nikomu neměli sdílet naše hesla, tak se možná občas dostanete do komplikované situace. Přijde k vám návštěva či nějaký kamarád, a aby nemusel čerpat svoje mobilní data, tak se vás zeptá na heslo k Wi-Fi síti. Pokud je heslo jednoduché, tak mu jej pouze nadiktujete, popřípadě si vezmete jeho iPhone, vložíte heslo a připojíte jej. Oba dva z těchto způsobů jsou ale vcelku neohrabané. V prvním případě vás může například poslouchat zákeřný soused a co se týče druhého případu, tak nerad někomu beru z rukou iPhone. V iOS 11 však přibyla skvělá funkce, díky které se této situace můžete úplně zbavit. Váš kamarád či kdokoliv jiný se na vaši Wi-Fi síť může připojit jediným kliknutím a nemusíte se tak obtěžovat se zadáváním hesla. O této funkci už jste možná slyšeli, ale mnoho z uživatelů neví, jak ji používat. V dnešním návodu si tedy ukážeme, jak na to.

Jak v iOS jednoduše sdílet heslo k vaší Wi-Fi síti

Nejlépe se nám bude tato funkce reprezentovat na konkrétním příkladu. Jste tedy doma, připojení na vaši domácí Wi-Fi síť. Přijde kamarád a poprosí vás, abyste mu sdíleli heslo. Vše, co musí kamarád ke sdílení hesla udělat je, aby přešel do Nastavení, zde otevřel Wi-Fi a kliknul na název vaší sítě. Vám se poté na iPhonu objeví notifikace ve spodní části obrazovky, pomocí které můžete jednoduše sdílet heslo. Jakmile na sdílení kliknete, tak se kamarádův iPhone okamžitě připojí. V některých případech se ale zmíněná notifikace nezobrazí. Tato funkce má dvě podmínky. Jedna z nich je, že obě zařízení musí být na iOS 11 a novějším. Druhá, ta více podstatná, spočívá v tom, že se obě osoby musí mít navzájem uložené v kontaktech. Kamarád musí mít v kontaktech uloženého vás, a vy zase musíte mít uloženého kamaráda. Pokud tohle kritérium nesplňujete, tak se notifikace ke sdílení hesla nezobrazí.

Souvisejíci

Pokud provozujete například nějakou restauraci či podnik, kde nabízíte Wi-Fi zdarma, tak také není nejlepší, abyste v jídelním lístku či na nějakém papírku hostům sdíleli heslo k Wi-Fi síti. Nabízí se tak možnost využití připojení pomocí QR kódu. Ten jednoduše vytisknete na lístečky, váš zákazník si QR kód naskenuje, a poté se k síti jednoduše ihned připojí – bez zadávání hesla. Pokud se o této možnosti chcete dozvědět více, tak klikněte na související článek na pravé straně.

Dnes nejčtenější

.