Zavřít reklamu

Společnost LG to myslí s výrobou OLED displej, které využívá i Apple, podle všeho velmi vážně. Poté, co se před pár dny objevily spekulace o tom, že se stane pro letošek druhým dodavatelem těchto displejů a s dodávkami bude pokračovat i v budoucnu, totiž LG v úterý oficiálně oznámilo, že hodná v brzké době investovat do svých výrobních linek na OLED displeje v Jižní Koreji 2,6 miliardy dolarů. Díky tomu by tak měly být schopné bez problému zvládnout hromadnou výrobu displejů té nejvyšší kvality, kterou Apple požaduje. 

Finanční výsledky pro letošní rok zřejmě nebudou pro LG tak skvělé, jak si samo přálo. Výrobní migrace z klasických LCD displejů na OLED mu totiž trvá mnohem déle, než se původně očekávalo a to se podepisuje i na ziscích. Zatímco investice na speciálních výrobních linek na OLED neustávají, jejich výroba se ne a ne rozběhnout na takové obrátky, jaké by společnost potřebovala. Včera oznámenou investici by však už mohla tento plán konečně splnit. Výhra by to byla ostatně jak pro LG, tak i pro Apple. Ten totiž dává vícero dodavatelů přednost před jedním, jelikož se tak vyvaruje případným problémům s dodávkami. Pokud se totiž jeden z dodavatelů dostane do jakýchkoliv potíží, není většinou problém jej alespoň částečně zastoupit zvýšením výroby u dalších dodavatelů. 

Příští rok ve třech 

Kromě Samsungu a LG má o výrobu displejů pro iPhony, které jsou mimochodem jedním z nejdražších součástek těchto telefonů, zájem také čínská společnost BOE. Ta už podle dostupných informací s Applem intenzivně jedná a pokud se obě společnosti dokáží dohodnout, nebude stát výrobě displejů ve fabrikách BOE v cestě absolutně nic. Potenciální dohoda by však určitě nepotěšila Samsung, pro kterého je výroba OLED pro iPhony zlatý důl. Vše ale daleko lépe ukáží až následující dny a týdny.

Dnes nejčtenější

.