Zavřít reklamu

Určitě už jste slyšeli o chystaném high-endovém MacBooku Pro, který má nabídnout obrovský displej, ale také obrovskou cenovku. O této informaci nejspíše slyšel také i Huawei, který dnes představil 16.1″ notebook s názvem MagicBook Pro. Tento notebook vydal Huawei pod svou partnerskou značkou Honor. Jak jistě očekáváte, tak MagicBook Pro se až nápadně podobá současným MacBookům Pro a bezpochyby se Huawei u jablečné společnosti inspiroval. MagicBook Pro by se měl na pultech čínských obchodů objevit již na konci letošního července.

Značka MagicBook Pro už čítá několika notebooků, nejnovější 16.1″ model je však přímým konkurentem možného „16“ „Pročka“ od Applu. Notebook od Huawei, respektive od Honoru, může konkurovat například minimálními rámečky okolo displeje. To dokazuje i fakt, že 16.1″ MagicBook Pro je menší a lehčí než současný 15″ MacBook Pro od Applu. I přesto, že má MagicBook až příliš nápadně podobné jméno MacBooku, tak zde jeho podobnost víceméně končí. Co se týče hardwaru, tak MagicBook Pro disponuje procesorem od Intelu, jehož TDP je 15W – výkonem se tak podobá spíše MacBooku Air, či základnímu MacBooku Pro. Vlajkové lodě od Applu disponují procesory Intel Core i9, které dosahují TDP až 45 wattů.

O tom, že kalifornský gigant chystá představení 16″ MacBooku Pro, se šušká už doopravdy dlouhé týdny, ne-li měsíce. Společně s tímto představením bychom se taktéž měli dočkat nového, přepracovaného šasi, které bylo naposledy aktualizováno v roce 2016. Zároveň by se měl tento nový design vrátit zpět ke klasickým klávesnicím s nůžkovým mechanizmem. Apple se pro tento krok odhodlá především kvůli poruchovosti současných klávesnic s motýlkovým designem. Zároveň by měl přepracovaný MacBook Pro disponovat větším počtem vstupů a výstupů, společně s fyzickou klávesou Escape. Design a kompaktnost by měla být podpořena také o dost menšími rámečky okolo displeje.

Dnes nejčtenější

.