Zavřít reklamu

Na začátku letošního roku se společnost LG nechala slyšet, že do svých nových televizí přidá podporu pro HomeKit a AirPlay 2. Vypadá to, že LG doopravdy nelhalo a tyto sliby již brzy začne plnit. První aktualizace pro televize LG, které budou HomeKit a AirPlay 2 podporovat, by totiž měly spatřit světlo světa již během příštího týdne. Informovala o tom australská pobočka LG prostřednictvím sociální sítě Twitter.

Jeden z mnohých uživatelů se prostřednictvím tweetu odkázal právě na profil LG Australia. Ve tweetu prosí, aby mu bylo sděleno, kdy začnou televize od LG podporovat HomeKit. Zanedlouho se uživatel dočkal odpovědi, ve které stojí, že bude podpora HomeKitu zavedena do jednoho týdne. Aby mohli uživatelé využívat AirPlay 2, tak budou navíc muset mít svůj iPhone či iPad aktualizovaný na iOS 12.4. S podporou AirPlay 2 a HomeKitu můžete jednoduše televizi integrovat do aplikace Domácnost, kde ji můžete například propojit s HomePodem.

LG se rozhodlo, že obě nové funkce, tzn. HomeKit a AirPlay 2, budou podporovat pouze televize vydané v roce 2019. I přesto, že se na internetu objevily petice čítající tisíce podpisů, ve kterých uživatelé společnost LG prosili o zavedení podpory i pro starší televize, tak jim nebylo vyhověno. Pokud byste tedy chtěli HomeKitu a AirPlay 2 na LG televizi využívat, tak si musíte vybrat z televizí z roku 2019. LG byla první společnost, která oznámila podporu pro AirPlay 2. Samsung však LG předběhl a dokonce už vydal i první aktualizace, ve kterých se podpora AirPlay 2 nachází. Uživatelé televizí Vizio už mohou také začít AirPlay 2 a HomeKit začít využívat v beta verzích. Podstatným rozdílem je, že Samsung i Vizio nabízí AirPlay 2 a HomeKit až pro tři roky staré televize. Určitě se tak ze strany LG nejedná o omezení hardwarem.

Dnes nejčtenější

.