Zavřít reklamu

Společnost Apple má ve svých řadách skutečné špičky ve svých oborech. A jelikož každý (až snad na Steva Jobse) je nahraditelný, tu a tam se spekuluje, kdo by jednou mohl nahradit Tima Cooka na postu generálního ředitele. Jedním z horkých kandidátů by byl současný viceprezident Jeff Williams, který je dle zaměstnanců Cookův dvojník a druhý nejvýše postavený člověk Applu, samozřejmě hned po Timu Cookovi.

Jeffova recenze

Williams v současné době dohlíží na vývoj designu hardwaru. Každotýdenní kontrola se prý nazývá „Nová recenze produktu“. Spousty zaměstnanců o pravidelných kontrolách ale mluví jako o „Jeffově recenzi“, jelikož on má poslední slovo a ho musí produkt uchvátit. Agentura Bloomberg, která citovala několik anonymních designérů, tvrdí, že zaměstnanci Williamsovi plně důvěřují a ze všech sil se snaží porozumět jeho hodnotám.

Jeff je 95 % operace a 5 % produkt. Je nejblíže Timu Cookovi a je mu v mnoha ohledech velmi podobný. Pokud si myslíte, že Tim Cook dělá dobrou práci, měl by být příštím generálním ředitelem Jeff Williams,“ řekl jeden bývalý zaměstnanec společnosti. Jeff především zapůsobil na zaměstnance v roce 2015. Když finišovaly přípravy Apple Watch, ukázalo se, že by mohla být potíž v přítomném niklu, jelikož pár lidí má na tento prvek alergii. A protože už několik hodinek bylo vyrobeno, dal je Jeff Williams zaměstnancům. Pokud se tedy v dohledné době bude měnit generální ředitel, je poměrně pravděpodobné, že na „jablečný trůn“ usedne právě tento muž. Jste spokojeni s prací Tima Cooka?

Dnes nejčtenější

.