Zavřít reklamu

Přemýšlíte nad pořízením bezdrátových sluchátek AirPods, ale vadí vám, že jsou celosvětovým hitem a má je v uších skoro každý? Není nic jednoduššího, než se odlišit jejich velmi zajímavou edicí. Připravte si však statisíce korun. Její cena se pohybuje kolem 460 tisíc korun. Cenovka se sice může zdát neúměrně vysoká, ale v tomto případě nejde o zařízení jako takové, nýbrž o diamanty, jimiž je posázeno. AirPods jsou navíc vyráběny na zakázku, a cílí tak především na majetnější vrstvu obyvatelstva, které nevadí utratit tuto sumu za pouhá sluchátka. Zajímavý je však přístup designéra, jenž sluchátka navrhl a podílí se na jejich tvorbě.

S nápadem přišel designér z Los Angeles více méně účelně. Podle jeho slov se rozhodl posázet AirPods zlatem a diamanty kvůli tomu, aby poukázal na „nový vztah k materiálním věcem“, který nám má tato luxusní série sluchátek nabídnout. Ian Delucca, jenž za návrhem stojí, si však cenu dokáže i přes obrovskou částku obhájit. Oproti zlatem posázeným iPhonům od ruské značky Caviar, zobrazujícím portrét Vladimira Putina, se pořád jedná o poměrně levnou záležitost. Kromě toho tatáž značka nabízela Apple Watch s diamanty za zhruba 43 tisíc dolarů. Ze všech zmíněných kuriozit to ale nejdále dotáhl rapper Drake, jenž si pořídil kryt na iPhone X s modrými diamanty a bílým zlatem v ceně 400 tisíc dolarů.

Pochopitelně se jedná o extrém a zmíněné luxusní série jsou doménou těch nejbohatších vrstev, přesto se však jedná o zajímavé srovnání. Odpůrci Apple produktů se často ohání cenou, která je ale v porovnání s těmito extravagantními kousky téměř nicotná. V každém případě mohou zájemci Delucca kontaktovat na jeho Instagramovém účtu, kde nabízí dohromady 25 párů sluchátek AirPods v limitované edici. Nepředpokládáme, že se příliš zájemců najde, avšak kdyby přeci jen Deluccův Instagram naleznete zde. Líbí se vám AirPods v tomto stylu?

Dnes nejčtenější

.