Zavřít reklamu

Nová generace displejů se blíží. Jednat by se konkrétně mělo o microLED panely, které nahradí v Apple produktech postupem času LCD a OLED, jelikož strkají vlastnosti obou typů hravě do kapsy. A právě první vlaštovka s tímto typem displeje dorazí už příští rok. 

Podle asijského portálu Economic Daily News Apple finišuje ve vyjednáváních s tchajwanskými výrobci displejů, od kterých bude microLED panely odebírat. Jejich první nasazení plánuje už příští rok u Apple Watch, které v současnosti využívají OLED displeje od LG. Jejich vlastnosti jsou sice velmi dobré, avšak microLED je strká v mnoha ohledech do kapsy. Kromě prakticky všech kladných vlastností OLED se totiž microLEDy pochlubí například i výrazně nižší spotřebou energie a menší tloušťkou. Díky tomu by tak mohly Apple Watch a později iPhony či iPady vydržet na baterii daleko déle a zároveň by mohly být užší. Mezi další kladné vlastnosti microLED displejů pak patří vyšší jas či větší odolnost proti vypalování.

Těžko v tuto chvíli říci, jak rychle dojde po nasazení microLED displejů u Apple Watch řada na iPhony. Dá se však očekávat, že pokud se v hodinkách použití tohoto typu displeje osvědčí, na iPhpny si najdou cestu velmi brzy – řádově klidně napřesrok. Před Applem, respektive jeho dodavatelským řetězcem, však stojí výzva ve formě zajištění jejich dostatečně objemné výroby. Právě ta by totiž mohla být minimálně v prvních měsících problémová. Ostatně, vzpomeňme na první iPhone s OLED displejem, který se na pulty obchodů dostal později mimo jiné právě kvůli problémům s displeji. 

Dnes nejčtenější

.