Zavřít reklamu

Ať už je na tom Apple poslední dobou jakkoliv, čím dál tím více se dokazuje, že se s automobilovým průmyslem myslí vážně. Zatím se sice jedná o pouhé koncepty, náčrty a patenty, ale už jen ty nastiňují revoluční technologie, kterých bychom mohli být svědky. Kdy a zda vůbec Apple Car spatří světlo světa, nebo zda-li se jedná pouze o platformu sloužící k budoucí výrobě aut zatím není jasné, nicméně přesto se jablečná společnost vytasila s dalším zajímavým prvkem, jenž by mohla využít.

Zda si Apple ukousl příliš velké sousto je zatím otázkou spekulací, ale jisté je, že koketuje s technologií „steer-by-wire“. Tu na vlastní kůži okusily mnohé světové automobilky a žádná z nich svým způsobem neuspěla. První využití se sice datuje již do 60. a 70. let, kdy se Citroën pokusil tento způsob řízení do svých nových modelů implementovat, ale experiment skončil fiaskem. Steer-by-wire totiž operuje nikoliv na základě spojení mezi volantem a předními koly pomocí standardní vazby, ale pomocí počítače. Ten se řídí signály vyslanými volantem a podle toho koriguje natočení předních kol. Automatický systém sice detekuje pohyb mnohem rychleji než mechanická vazba, ale dochází ke ztrátě přirozené citlivosti. Konec konců, počítač vlastně samotné řízení jen simuluje.

Souvisejíci

Zatímco ještě před několika lety bylo využití podobné technologie kvůli zmíněným negativům nemyslitelné, pro autonomní vozy je jako stvořená. Pokud se tedy Applu podaří překonat počáteční nepříjemnosti a zahrnul by do výroby vozu lehčí součástky, zvyšující celkový komfort a eleganci vozidla, pak by tento způsob řízení mohl mít úspěch. Volant je při režimu autopilota využíván jen v nejnutnějších případech, a tak by případná ztráta přirozené citlivosti nehrála až tak velkou roli. Co na inovativní způsob řízení říkáte? Vadilo by vám osobně spoléhat na počítač mezi volantem a koly?

Dnes nejčtenější

.