Zavřít reklamu

Apple má po celém světě uzavřeno velké množství partnerství s nejrůznějšími firmami, ze kterých mohou vzájemně v mnoha směrech profitovat. Obecně se však dá říci, že se o těchto partnerstvích příliš nemluví a tím pádem i neví. Jedno poměrně zajímavé však nyní začíná ukazovat obrysy o poznání větší a naznačuje, že bychom se mohli v budoucnu dočkat díky němu zajímavých věcí. Jedná se konkrétně o vztahy Applu s Twitterem. 

Na rozdíl od Facebooku je Twitter v očích Applu vnímán vesměs pozitivně, což ostatně dokazuje i to, že jej ke komunikaci se světem využívá celá řada předních představitelů Applu v čele s Timem Cookem. Přesto však bylo poměrně překvapivé, když Apple na iOS aplikaci Twitteru demonstroval Projekt Catalyst, díky kterému bude možné tuto aplikaci portovat i na macOS. Právě z tohoto operačního systému Twitter před nedávnem kvůli složitosti udržovat “v kondici” dvě aplikace na dvou různorodých jablečných platformách vycouval. Projekt Catalyst však opět otevírá vrátka pro návrat. Demonstrace této novinky na Twitteru ale nebyla zřejmě náhoda, jak si možná mnozí zprvu mysleli. 

Podle dostupných informací včera navštívil sídlo Applu – Apple Park – generální ředitel Twitteru Jack Dorsey, který se v něm měl setkat se zaměstnanci z marketingového oddělení a dlouhé hodiny s nimi diskutovat. V tuto chvíli není bohužel zcela jasné, co přesně bylo tématem rozhovoru, avšak už to, že šéf Twitteru Apple Park navštívil a to za účelem rozhovoru se zaměstnanci a nikoliv jen kvůli prohlídce vykládají mnozí odborníci tak, že se rýsuje poměrně pevná vazba, která by mohla v budoucnu vyústit ve spolupráci na různých projektech. Jednat se ale samozřejmě může i “jen” o jakousi utužovací návštěvu dokazující dobré vztahy, což ostatně čas od času podnikají i jiní přední představitelé partnerských společností. Jejich produkty ale nejsou tak úzce spjaty s Applem jako právě Twitter. 

Souvisejíci

Co se týče samotného Twitteru, ten v posledních několika měsících výrazně zapracoval na svém designu jak ve webové verzi, tak i v mobilní aplikaci. Dočkali jsme se zde jak zajímavých novinek, tak i určitého zjednodušení, které by mělo procházení této sociální sítě usnadnit. Potěší ale i příchod Dark Modu, díky kterému je procházení Twitteru v noci o poznání příjemnější. Zprvu byl sice Dark Mode v podání této sociální sítě spíše k smíchu, jelikož nebyl černý, nýbrž tmavě šedo-modrý, avšak po kritice se nakonec dostavila i kýžená černá verze, která vypadá skutečně perfektně a to především na OLED displejích. 

Dnes nejčtenější

.