Zavřít reklamu

Na konci minulého roku jsme si začali pohrávat s myšlenkou faceliftu všech našich magazínů. Jako první přišlo na řadu LsA, které je svým způsobem velmi specifické. Ročně jej navštíví miliony lidí, je na trhu osm let a většina čtenářů jej navštěvuje pravidelně. Sám jsem velmi konzervativní člověk a nemám rád výrazné změny. Stejně tak jsem nechtěl, aby se naši čtenáři museli začít něčemu přizpůsobovat.

Oslovil jsem proto svého kamaráda, díky kterému LsA vlastně vzniklo. To právě on, majitel studia Feo Patito mi před více než deseti lety ukázal první Mac, který jsem kdy viděl a já podlehl kouzlu nakousnutého jablíčka. Díky tomu, že měl možnost sledovat vývoj LsA od samého začátku, věděl, co je potřeba zachovat a co si naopak můžeme dovolit změnit. Díky tomu je stále zachována struktura samotného webu, ale zároveň jsme se pokusili přinést několik prvků, které věřím, že vám zpříjemní čtení.

Dark Mode a menu

Tím prvním, čeho si po otevření stránky všimnete je pravděpodobně menu, to je rozděleno na dvě části. Zatím co v první přepínáte mezi jednotlivými sekcemi jako je Magazín, Fórum, Bazar, Soutěž, v tom druhem pak naleznete jednotlivé rubriky magazínu. Nechybí ani hot témata, která jsou podle nás aktuálně nejzajímavější a nejčtenější. V menu naleznete také možnost přepnout celý web do Dark Mode, nechybí však ani automatické rozpoznávání nastavení vašeho zařízení, a tak pokud Dark Mode používáte ve svém operačním systému, bude se web zobrazovat v Dark Mode automaticky.

Letem svetem Applem dark mode

Top článek

Zejména u akcí jako je WWDC nebo představení nových produktů nám chyběla možnost vzít důležitý článek a připnout jej někam, kde bude na očích. Nyní tuto možnost máme a v sekci Top článek najdete na homepage vždy to, co je podle nás nejdůležitější a nemělo by uniknout vaší pozornosti.

Top clanek

Souhrn 24

Během všedních dnů se na LsA objevuje přes dvě desítky nových článků, desítky inzerátů v bazaru a také nové diskuse v rámci diskusního fóra. Abychom vám usnadnili sledování všech novinek, které se na magazínu, bazaru a fóru odehrály za poslední den, je zde Souhrn 24. Jakmile kliknete na tento prvek, okamžitě na jedné stránce vidíte výpis všeho, co se odehrálo za posledních dvacet čtyři hodin.

LsA souhrn 24

Téma týdne 

V současné době máme na LsA publikováno přes 40 tisíc článků a řadu z nich spojuje jednotné téma. Každý týden přineseme jedno téma, do kterého zařadíme jak nové, tak stávající články, které jsou však stále aktuální. Můžete si tak snadno přečíst ten nejzajímavější obsah, který se věnuje danému téma na našem magazínu. Téma budou samozřejmě vždy uzpůsobena aktuální události, ročnímu období a dalším vlivům tak, aby se co nejlépe hodila pro daný týden.

LSA_clanek-tema tydne

Článek 

Tou nejdůležitější součástí každého magazínu samozřejmě zůstává samotný článek, u kterého jsme se snažili inspirovat tiskem. Právě v něm se totiž setkáváme s citacemi, sloupky, galeriemi, a to vše je co nejuhlazenější a nejpřehlednější pro samotného čtenáře. Pokusili jsme se vzít to nejlepší z prémiových časopisů a novin a přenést to do světa webu.

Uvidíte sami, zda se vám bude nyní LsA používat lépe, snadněji a snad i o něco příjemněji. My pevně věříme, že ano!

 

Dnes nejčtenější

.