Zavřít reklamu

Uznáváme, že her na motivy titulů z 80. a 90. let je poslední dobou nadbytek. Neuběhne týden, abychom vás neinformovali o nějaké další vycházející pecce, která vás vezme na výlet do minulého století. Vývojáři jako by se předháněli v tom, kdo vytvoří klasičtější a arkádovější atmosféru, což však ve finále není nic špatného. Pamětníků je mezi hráči čím dál více a troufáme si tvrdit, že za poslední léta se z této, tehdy ještě minoritní, hrstky lidí oficiálně stala další cílová skupina tvůrců. Vývojáři z Pixel Pajama Studios se nechtěli nechat zahanbit a přispěchali s vlastní verzí pixel-artové střílečky, která jako by z oka vypadla té z herních automatů.

V Astral Defense, jak už název napovídá, se podíváme do vesmíru a stejně jako v populární hře Galaga z roku 1981 nás nečeká nic jiného než boj proti vlnám nepřátelských lodí. Možná si říkáte, že takových titulů byste v App Storu našli desítky, ne-li stovky, avšak Astral Defense si s konkurencí jen tak nezadá. Nabízí totiž intuitivní kombinaci ovládání pohybem samotného telefonu a doteků. Pochopitelně bude na vás, zda budete chtít tuto funkci vypnout a ovládat hru klasicky, nebo ji využijete. Co se samotné hratelnosti týče, můžete se těšit na unikátní nepřátele a především na neustále se zvyšující obtížnost. Zároveň bychom vám doporučili šetřit munici, hra se s vámi totiž párat nebude a kdykoliv během letu se na vás může vyřítit o poznání těžší boss.

 

Celkovou atmosféru podtrhne dobový soundtrack, pixel-artová grafika a zkrátka vše, co k tomuto žánru patří. Byť se jedná o klasiku, v dnešní době jistě učaruje spoustě mladším i starším hráčům a nabídne zábavu minimálně na několik hodin. A to nejlepší na konec – Astral Defense je ke stažení již nyní na App Store a Google Play. Dáte této pozoruhodné střílečce šanci a zavzpomínáte na staré dobré časy?

Astral Defense

Dnes nejčtenější

.