Zavřít reklamu

Další týden, další snaha Epic Storu o zadupání konkurence pomocí her zdarma. Tentokrát se společnost vytasila s poměrně unikátní hrou, která zároveň letos slaví desetileté výročí od svého vydání. Řeč je o izometrickém RPG Torchlight od studia Runic Games, jenž si spoustu hráčů oblíbilo a nedalo by na něj dopustit. Sice titul není zase tak známý a z pohledu mnoha fanoušků je nedoceněný, ale přesto vývojáři vydali druhý díl. Ten světlo světa spatřil před šesti lety a od té doby bylo po pěšině.

Ač by se mohlo zdát, že je série mrtvá, není tomu tak. Dalšího vývoje se zhostili tvůrci z Echtra Games, pracující na zbrusu novém MMORPG nesoucí název Frontiers, které nás zavede zpět do starého známého světa. Nicméně, vraťme se k prvnímu dílu, silně připomínajícímu třetí Diablo. I když vývojáři zvolili jiný engine, podobnost se nezapře, což však není vůbec na škodu. Hra nabízí frenetickou hack and slash akci v malebném grafickém hávu, jež vás nenechá ani na chvíli v klidu. Hluboký příběh nečekejte, zato se ale připravte na propracovanou hratelnost, nabízející nejrůznější kombinace útoků, prozkoumávání různorodého prostředí či vyrábění a sbírání čím dál lepšího vybavení. Na rozdíl od Diabla si dali tvůrci na RPG prvcích vážně záležet, a stejně tak dialozích mezi postavami.

Na výběr budete mít sice pouze ze tří hrdinů, ale každého si budete moci přizpůsobit k obrazu svému. Navíc má každá postava svého vlastního společníka ve formě zvířete, jenž vás bude na vašich dobrodružstvích provázet. A pokud se vám všechny tyto možnosti budou zdát málo, hra nabízí oficiální podporu módů, takže o zábavu na několik desítek hodin budete mít postaráno. A když se vám zrovna nebude chtít masakrovat hordy krvelačných monster, stačí si sednout k nejbližšímu rybníku, vytáhnout prut a zarybařit si. Jak jsme již zmínili, ač by se hra mohla zdát jako kopie legendárního Diabla, ve své podstatě toho nabízí ještě daleko víc. To si ostatně vyzkoušejte sami na vlastní kůži. Stačí vám k tomu počítač s Windows XP, 800MHZ procesorem a grafickou kartou o kapacitě 512MB. Dáte světu Torchlightu šanci?

Torchlight

Dnes nejčtenější

.