Zavřít reklamu

V nadcházejících týdnech a měsících se na trhu objeví zcela nové oficiální kabely využívající konektor Lightning. Apple totiž pro certifikaci MFI (Made for iPhone) uvolnil několik nových typů kabelů. Jde zejména o redukce, díky kterým bude možné k iPhonům a iPadům připojit další příslušenství.

Mezi kabely, které nově Apple skrze certifikaci MFI povolí, budou například propojovací kabely s konektory Lightning a USB-C, či Lightning a 3,5/2,5 mm audio a Lightning – Ethernet. S informací o tomto kroku přišel japonský Apple server Mac Otakara.

anker-usb-c-to-lightning-audio-cable

Výrobci, kteří jsou do programu MFI zapojeni, dostali v uplynulých týdnech nové podklady a informace o tom, jaké kabely bude nově možné vyrábět a jaké specifikace a parametry budou muset plnit. Na trh se tak novinky dostanou někdy v průběhu letošního podzimu. Kromě rozšířené nabídky se dá také očekávat, že poklesnou ceny některých kabelů, které v současné době vyrábí jen vybrané společnosti. Rozšířením certifikace pro další výrobce je dobrá zpráva pro všechny potenciální zákazníky.

Takto poznáte certifikované produkty MFi: 

Použití výše uvedených kabelů/redukcí bude v praxi například v případech, kdy budou uživatelé chtít připojit sluchátka s Lightning konektorem do audio jacku nebo USB-C konektoru na svém MacBooku či iPadu Pro. Zcela nové budou například také Lightning-Ethernet redukce pro připojení síťového kabelu k iPhonu či iPadu jak pro potřeby zabezpečených datových přenosů, tak pro nabíjení skrze PoE (Power over Ethernet). Nové síťové redukce by měly obsahovat gigabitovou síťovou kartu Realtek RLT8111EPU.

anker mfi kabel fb

Dnes nejčtenější

.