Zavřít reklamu

Přijde vám, že AirPody hrají po připojení k jinému zařízení, než je váš iPhone, lépe? Oficiálně to není možné, avšak někteří uživatelé s tímto tvrzením jednoznačně nesouhlasí. Na Redditu se objevilo zajímavé vlákno, ve kterém si nejeden uživatel stěžuje na fakt, že jeho AirPody hrají na iPadu lépe, než na jeho iPhonu. To samé údajně platí i pro ostatní sluchátka, která k jablečným zařízením připojí. V každém případě je projev sluchátek lepší na iPadu, než například na iPhonu. Jak už jsem ale zmínil výše, tak byste mezi jinými zařízeními neměli pozorovat ztrátu kvality, a už vůbec ne mezi těmi jablečnými. Pokud si však stále stojíte za svým, tak nejspíše máte na iPhonu špatné nastavení některých funkcí a služeb. Pojďme se tedy společně v rámci tohoto článku podívat na to, co všechno může zapříčinit špatný projev AirPodů na vašem iPhonu.

Přehrávání hudby na datech

Ve výchozím nastavení Apple Music je nastaveno, aby se hudba skrze tuto streamovací platformu nepřehrávala ve vysoké kvalitě. To může být jedna z hlavních příčin, proč se hudba na iPhonu přehrává v horší kvalitě. Pokud doma používáte na hudbu iPad, tak jste ve většině případů pořád na Wi-Fi, tudíž dochází ke streamování hudby ve vysoké kvalitě. Jakmile však vyrazíte „do terénu“, tak se přesunete na iPhone a hlavně také na využívání mobilních dat, čímž se sníží kvalita přehrávané hudby. Pokud chcete povolit přehrávání hudby na datech ve vysoké kvalitě, tak se na vašem zařízení přesuňte do Nastavení, kde rozklikněte možnost Hudba. Zde se přesuňte do sekce Mobilní data a pomocí přepínače aktivujte možnost Vysoká kvalita streamování.

Není na vině aktivní ekvalizér?

V minulosti se na našem magazínu objevil článek, pomocí kterého jste mohli docílit toho, že váš iPhone bude hrát hlasitěji. Stačilo aktivovat určité nastavení v ekvalizéru. Na reproduktoru se tedy nemusí zdát, že by zvuk utrpěl nějakou újmu na své kvalitě, avšak v AirPodech může být nižší kvalita o mnoho zřetelnější. Přesvědčte se tedy, že na vašem iPhonu nemáte aktivovaný ekvalizér. Stačí otevřít Nastavení, kde se přesuňte do sekce Hudba. Sjeďte níže a rozklikněte možnost Ekvalizér. Zde zaškrtněte možnost Vypnuto.

Pozor na až moc stará zařízení

Pokud vlastníte až moc starý iPhone, například iPhone 4, anebo jakékoliv jiné starší zařízení, tak se může projevit horší kvalita zvuku. Je to kvůli využití starších a méně kvalitních kodeků, které nedokáží produkovat tak kvalitní zvuk, jako novější zařízení s novějšími kodeky. Nepředpokládám, že by někdy v dnešní době využíval jako primární zařízení právě iPhone 4, spíše se najdou lidi, kteří jej mají jakožto přenosnou MP3. Pokud tedy vlastníte zařízení, které je starší, než nějakých osm let, tak se nesmíte ničemu divit.

Jakou streamovací platformu využíváte?

V závislosti na tom, jakou používáte streamovací platformu, tak se může lišit kvalita streamovaného zvuku. Například aplikace Spotify má v sobě integrované nastavení, pomocí kterého si můžete zvolit kvalitu streamované hudby. V základním nastavení je zvolena možnost Normální, na výběr však máte ještě z Vysoké a Velmi vysoké. Abyste na Spotify změnili kvalitu hudby, tak v pravém horním rohu aplikace klikněte na ozubené kolečko. Z menu poté vyberte možnost Kvalita hudby. Zde už si dle vlastního uvážení zvolte, v jaké kvalitě se má hudba stahovat, a také přehrávat.

Jedno řešení mnohdy celý problém vyřeší

Někdy se stane, že se jen „zblázní“ připojení AirPodů, tzn. Bluetooth. Pokud se tedy trápíte se špatnou kvalitou zvuku, tak zkuste AirPody jednoduše odpojit a znovu připojit. Jedná se sice o klasickou radu, kterou vám řekne každý IT technik. V mnohých případech však ale tato možnost „restartování“ vyřeší mnoho problémů. Pro odpojení sluchátek přejděte do Nastavení, kde rozklikněte Bluetooth. Poté klikněte na ikonku informací u vašich AirPodů a zvolte možnost Odpojit.

Závěr

Jak už bylo řečeno v úvodu, tak v případě novějších zařízení není možné, abyste zaznamenali výraznou změnu kvality přehrávané hudby. Pokud vám i přesto přijde, že je stále kvalita na iPadu v porovnání s iPhonem jiná, tak je dost možné, že se jedná jen a jen o „výplod“ vaší hlavy.

Apple Airpods sluchátka

Dnes nejčtenější

.