Zavřít reklamu

Jednou z nejzajímavějších novinek Applu, která se dočkala představení na letošní WWDC, je bezesporu nová možnost přihlašování se k aplikacím a službám Sign in with Apple. Ta bude fungovat na podobném principu jako řešení od Googlu či Facebooku, avšak její hlavní zbraní bude soukromí. Právě v tom má totiž novinka, která bude generovat náhodné emailové adresy a ty následně poskytovat “sledovatelům”, vynikat. Jak se však zdá, společnostem, které se za sběr dat uživatelů na internetu specializují, si poradí i s tímto. 

Společnosti sice jednohlasně přiznávají, že jim novinka z dílny Applu přidělá vrásky na čele a jejich práci značně ztíží, nicméně některé společnosti se již pochlubily tím, že disponují technologiemi, které by se měly se Sign in with Apple poradit. Ty údajně zvládnou protřídit spousty jednotlivých ID skrytými za náhodně generovanými maily a ty následně zřejmě za pomocí umělé inteligence přiřadit k jednomu profilu, což bude ve výsledku znamenat, že informace o vás přeci jen po nějaké době nastřádají, byť si je přímo s vaší osobou nespojí. Firmy nicméně již nyní přiznávají, že tato technologie dokonalá zaručeně nebude a až její spuštění ukáže, jak kvalitní vlastně je a jak si s ní dokáží firmy specializující se na sběr dat poradit. 

Sign in with Apple by se mělo dočkat spuštění s příchodem ostré verze iOS 13. Přesný termín sice zatím známý není, k uvolnění nového operačního systému však zpravidla dochází ve druhé polovině září spolu se vstupem nových iPhonů na pulty obchodů v prvních zemích. Nicméně v minulých letech nás Apple již několikrát v tomto ohledu zklamal a novinky představené na WWDC dávkoval do systémů postupně. Je tedy teoreticky možné, že se přes Sign in with Apple přihlásíme o něco později. 

sign_in-with_apple_Fb

Dnes nejčtenější

.