Zavřít reklamu

V právním oddělení společnosti Apple je neustále poměrně rušno. Pravidelně vás informujeme o žalobách vznesených proti tomuto technologickému gigantovi, které jsou převážně patentové povahy. V drtivé většině případů Apple tyto spory vyhraje nebo je soud zamítne jako nedůvodné. Nemusí ale tomu tak být u společnosti VirnetX, která brojí proti Applu už od roku 2016.

Dočkáme se AirPods 3.generace již letos?:

Společnost VirnetX se v roce 2016 snažila dokázat porušení svých čtyř patentů ze strany Applu. Soud prvního stupně ale řekl, že jablečná společnost tyto patenty neporušuje, neboť žádný z nich nepředstavuje nic, co by bylo hodné právní ochrany. VirnetX se proti tomuto rozhodnutí přirozeně odvolala. Odvolací soud se společnosti zastal a argumentaci VirnetX ke dvěma původně vzneseným patentům uznal jako důvodnou. Apple teď má důvod k obavám. Jelikož před tímto rozhodnutím nemohly být patenty žalovány o náhradu škody, je vysoce pravděpodobné, že se o to společnost v nejbližší době pokusí.

Jsme velmi potěšeni rozhodnutím odvolacího soudu, který potvrzuje mnoho argumentů, které jsme vznesli u soudu prvního stupně,“ řekl generální ředitel VirnetX Kendall Larsen. Ten také připomněl, že na konci června v jiném sporu odvolací soud rovněž přiznal oprávnění nárokovat si jeden ze tří vznesených patentů společnosti. I Apple měl vůči této společnosti v minulosti výhrady. V minulém roce ji zažaloval o náhradu škody ve výši více než 625 milionů dolarů kvůli porušování patentů u služeb FaceTime a iMessage. V srpnu ale soud žalobu zamítl jako nedůvodnou.

Apple Store logo

Dnes nejčtenější

.