Zavřít reklamu

Osmdesátá léta jsou dávno pryč, ale jejich kouzlo ještě nevyprchalo. Po retro hříčkách navozujících nostalgické pocity je zkrátka poptávka, kterou se rozhodlo uspokojit také studio Devjgame. To inspirovalo legendární hrou Space Invaders, jež dobývala arkádové herny všeho druhu. Nejen kvůli popularitě tohoto titulu se vývojáři pustili do vlastní verze s názvem P.3, inspirované právě zmíněnou galaktickou akcí. CRT monitor nebo automat sice očekávat nemůžete, ale k navození atmosféry vám bohatě postačí pouhý telefon.

Přílišnou hloubku příběhu ve hře nehledejte. Na rozdíl od Space Invaders nebude vaším cílem pouze ničit asteroidy, ale spíše si udělat takový menší výlet vesmírem a zničit při tom několik překážek a hordy nepřátel. K tomu všemu vám postačí pouhá dvě tlačítka, střílení totiž probíhá více méně automaticky a jedinou vaší starostí bude, abyste se vyhnuli výpadům a útokům. A abyste se nenudili, připravili si pro vás vývojáři speciální schopnosti, jež můžete během hry získat. Jedná se o power-upy, tedy krátkodobou, avšak extrémně výkonnou možnost jak se efektivně zbavit co největšího počtu nepřátel. Najdete je v každé úrovni, kterých je dohromady pět a každá bude o něco těžší než ta předchozí.

Atmosféru arkádových her dokonale dokresluje unikátní vizuální styl a zakřivení obrazovky, jenž připomíná staré monitory a vzdává poctu všem tehdejším titulům. To, jak si tvůrci se hrou poradili, necháme na vás. Hra je již dostupná v App Storu a pochopitelně si ji můžete vyzkoušet, zaplatíte za ní 49 korun. Podle dosavadních reakcí se jedná o kvalitní záležitost, která učarovala mnoha pamětníkům. Nezbývá než doufat, že se studio Devjgame v budoucnu pustí do dalších titulů z arkádového žánru. Ty kvalitní by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Jak se vám styl této netradiční hry líbí? Dáváte přednost spíše novějším, propracovanějším kouskům, nebo vám retro v jiném kabátku vyhovuje?

p3 fb

Dnes nejčtenější

.