Zavřít reklamu

Na začátku minulého týdne rozohnil nejednoho jablíčkáře další kopírovací kousek z dílny Xiaomi, které se tentokrát nebálo od Applu “opsat” jeho Memoji. Animované ksichtíky, které čínská společnost vytvořila, dokonce nejen jako Memoji vypadají, ale dokonce se jim i velmi přibližují názvem, který zní Mimoji. Jak se však zdá, Xiaomi nemá dost. Na asijských webových stránkách totiž tropí další husarské kousky. 

Takto vypadají Mimoji od Xiaomi v porovnání s Memoji Applu:

Na asijské sociální sítí Weibo, která lze přirovnat například k Twitteru, se podařilo zahraničních novinářům objevit několik produktových stránek Xiaomi zaměřených na nový smartphone Mi CC9 a právě Mimoji, které Xiaomi spolu s tímto telefonem představilo. Na tom by zřejmě nebylo nic zvláštního, kdyby tu ovšem Mimoji nebyly propagovány skrze reklamu na Memoji od Applu, která navíc nebyla nikterak upravena, nýbrž na web nahrána tak, jak jí kalifornská společnost vydala. Tento přešlap se měl navíc objevit i na některých eshopech v čele s JD.com či Suning, kde se u reklamy na Memoji objevovala oficiální grafika Xiaomi. To vše navíc i přesto, že Číňané prakticky okamžitě po představení Mimoji skrze tiskovou zprávu tvrdili, že se o kopii Memoji Applu alespoň podle jejich interního auditu nejedná. 

Objev přešlapu čínského giganta neunikl pozornosti jeho generálního ředitele pro vztahy s veřejností, který se svým komentářem dlouho neotálel. Podle jeho slov se jedná “jen” o velké nedopatření zapříčiněné nahráním nesprávného obsahu na weby zaměstnanci společnosti. O záměr se tedy alespoň dle něj rozhodně nejednalo, byť si to mnozí jablíčkáři nemyslí. 

Touto reklamou Applu Xiaomi své Mimoji propagovalo: 

Zdali budou mít Mimoji na telefonech od Xiaomi úspěch ukáže až čas. Obecně se však dá říci, že kopie Apple produktů z dílny této společnosti jsou ve světě poměrně oblíbené a uživatelé po nich díky jejich příznivé ceně a líbivému designu sahají čím dál radši. Apple navíc proti Xiaomi prakticky nebojuje, čímž mu de facto nechává volné ruce pro další a další kopírování. Jednou z mála bitev, které tyto společnosti v minulosti svedly, se týkala názvu pro tablet, který už byl alespoň podle Applu lidově řečeno přes čáru. Zatímco tablety Applu se totiž jmenují iPad, Xiaomi se vytasilo s názvem MiPad, který mu však byl nakonec zamítnut. Jaká budoucnost čeká v tomto ohledu Mimoji se zatím předčasné tipovat.

Mimoji od Xiaomi

Dnes nejčtenější

.