Zavřít reklamu

Společnost Mozilla se do světového povědomí zapsala především díky svému poměrně oblíbenému prohlížeči Firefox, který je i v současnosti hojně využíván. Jak se však zdá, vody internetových vyhledávačů jsou již této společnosti malé a ráda by se pustila do ní příliš neprobádaných vod předplatného. Chystá totiž poměrně zajímavou předplatnou službu, která se dá bez nadsázky označit za jakéhosi křížence blokátoru reklam AdBlock a předplatné služby Apple News+. 

Apple News+ je dostupné zatím jen v hrstce států, mezi kterými Česká republika a Slovensko chybí: 

Zkřížení této dvojice by mělo alespoň podle vizí Mozilly přinést službu obsahující především internetové magazíny, které by si mohli uživatelé číst jednoduše bez reklam. Podle všeho by navíc měli mít přístup i k určitému exkluzivnímu obsahu, byť do jaké míry zatím známo není. Tak širokou nabídku, jakou disponuje Apple News+, sice Mozilla velmi pravděpodobně nenabídne, zato však má stát jen 5 dolarů měsíčně (tedy polovinu toho, co Apple News+) a i přesto přinese “áčkové” webové magazíny jako Vox či The Verge. 

Všude s vámi

Služba by měla svým uživatelům umožnit nejen přístup k různorodému obsahu bez otravných reklam, ale zároveň by měla být multiplatformní, díky čemuž by jí neměl být problém využívat jak na počítačích, tak tabletech či chytrých telefonech. To by měl uživatelům zajistit “jen” jejich Firefox účet, se kterým by mělo být předplatné spárováno. Těžko však v tuto chvílí říci, zda by se uživatelé museli tím pádem přizpůsobit i ve využívání vyhledávače a například místo Chrome či Safari by tak museli začít využívat Firefox, či by se šlo “nalogovat” na svůj účet z jakéhokoliv vyhledávače a následně už jen čerpat výhody. 

Celá novinka by měla vzniknout spoluprací Mozilly a společnosti Scroll, která se právě možnostmi distribuce zpráv zabývá. Jak bude vše vypadat je však zatím spíše nejasné, jelikož je služba ve fázi uzavřeného beta testování, do kterého je navíc podle všeho zapojeno poměrně málo testerů. Podle animací na webu Scrollu to však vypadá, že by měla služba automaticky blokovat reklamy a vy byste tak měli zkrátka jen čistý web bez jakýchkoliv rušivých elementů s prémiovým obsahem, který by byl novince přizpůsoben a vy z něj tak neměli pocit, že na něm něco chybí. Kdy přesně se ale služby dočkáme je zatím ve hvězdách. 

mozilla firefox fb

Dnes nejčtenější

.