Zavřít reklamu

Pokud jste se zapojili do veřejného beta testování iOS 13, máme pro vás skvělou zprávu. Apple totiž před malou chvílí uvolnil druhou vývojářskou betu tohoto systému a i jeho modifikaci pro iPady s názvem iPadOS. Máte-li tedy ve svém zařízení nainstalovaný příslušný testovací profil, updaty byste měli již nyní vidět v Nastavení, konkrétně pak sekci Aktualizace softwaru. 

Takto iPadOS vypadá:

K uvolnění druhé veřejné bety iOS 13 a iPadOS se Apple odhodlal dva týdny po vypuštění první veřejné bety a týden po vypuštění třetí bety vývojářské, která se bude s největší pravděpodobností s druhou veřejnou betou v lecčem shodovat. Na rozdíl od vývojářské bety si však může betu veřejnou stáhnout prakticky každý, kdo má na testování chuť a je ochoten podstoupit riziko v podobě chyb v systémech. Ty sice iOS 13 ve velké míře nesužují, přesto se na ně však čas od času narazit dá. 

Zapojení se do veřejného beta testování je skutečně velmi jednoduché. Stačí totiž jen přihlášení se na webu beta.apple.com, ze kterého si do příslušného zařízení stáhnete konfigurační soubor, následně zařízení zrestartujete a pak už můžete bety vesele stahovat. Na rozdíl od vývojářů však nemáte v rámci veřejného beta testování přístup k betě watchOS 6 a to z toho důvodu, že downgrade na nižší verzi v případě problémů není v domácích podmínkách prakticky možný. 

Kdy vyjde iOS 13

Dnes nejčtenější

.