Zavřít reklamu

YouTube asi čas od času používá každý z nás. Pokud si na něm ale jen občas pustíte svůj oblíbený obsah, možná vám unikají všechny skrytém možnosti tohoto serveru. Pojďme se na ně společně podívat.

GIF z YouTube videa

Potřebujete z libovolného videa na YouTube udělat animovaný GIF? S trochou snahy to nebude žádný problém. Na webu YouTube vyberte příslušné video a před URL adresu v adresním řádku prohlížeče zkrátka jen přidejte slůvko „gif“. Budete automaticky přesměrováni na web gifs.com, kde můžete video dále upravit.

Správný start

Potřebujete nasdílet jen konkrétní část videa? YouTube umožňuje vytvořit URL, odkazující na specifický čas ve videu. U příslušného videa stačí kliknout na tlačítko pro sdílení, vybrat možnost začátku v určitý čas a zadat příslušnou hodnotu.

Čtení přepisu videa

YouTube umí také automaticky generovat přepis každého videa, které je na serveru nahrané. Stačí otevřít požadované video na YouTube, kliknout nebo klepnout na symbol tří teček pod videem a zvolit možnost přepisu. Pokud sami nahráváte  video na YouTube, můžete u něj aktivovat automatický přepis – nahrajte své video na YouTube, otevřete ho, klepněte na symbol tří teček pod videem a zvolte přepis.

YouTube prepis videa

 

 

Vytváření, sdílení a spolupráce na playlistech

Podobně jako ve Spotify nebo Apple Music můžete také na YouTube nejenom vytvářet a sdílet playlisty, ale také na nich s ostatními uživateli spolupracovat. Zvolte nebo vytvořte playlist, klepněte na sdílení a zaškrtněte možnost přidávání položek pro ty, kterým rozešlete odkaz.

screenshot sdileni playlistu na YouTube

 

Uložení pro pozdější přehrání

Pokud YouTube nepoužíváte příliš často, možná vám uniklo, že mezi playlisty najdete i jeden automaticky vytvořený. Ten nese název „Watch Later“, a můžete si do něj odložit videa, na která jste narazili ve chvíli, kdy jste neměli čas si je přehrát. Stačí u vybraného videa kliknout nebo klepnout na ikonku playlistu (symbol řádků se znakem „+“) a přidat video pro pozdější přehrání.

Vytvoření vlastní YouTube URL

Provozujete YouTube kanál a chcete pro něj vytvořit unikátní, snadno zapamatovatelnou vlastní URL adresu? YouTube toto umožňuje, je ale potřeba mít na paměti, že jednou zvolenou URL už nemůžete žádným způsobem změnit. Podmínkou je mít více než stovku odběratelů, minimálně třicet dní starý účet, a nahraná fotografie v ikonce vašeho kanálu. Otevřete nastavení vašeho YouTube kanálu, klikněte na pokročilá nastavení a vyžádejte si vlastní URL. Tuto možnost vám YouTube nabídne v nastavení automaticky, pokud zhodnotí, že splňujete potřebné podmínky.

Bezplatná hudba a efekty ke stažení

YouTube nabízí opravdu bohatou a překvapivě kvalitní knihovnu bezplatných zvuků a hudby pro vaše potřeby. Pokud se vám nechce do hudby či efektů investovat a nechcete porušovat autorská práva, YouTube je vám plně k dispozici. Abecedně řazenou knihovnu zvukových efektů najdete zde, různé skladby zase zde.

YouTube iPhone FB

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.