Zavřít reklamu

Pro správné fungování externí myši bychom měli využít speciální podložky pod myš. Ta má zaručit hladké klouzání myši po podložce, zároveň by měla být vyrobená z odolného materiálu a podle cenové kategorie by měl být také dodržen nějaký pěkný design. Společnost DuxDucis se však rozhodla, že vezme všechny tyto přednosti, spojí je v jedno a ještě dodá třešničku na dortu. Ta je v podobě bezdrátové nabíječky podporující standard Qi, pomocí které si můžete na podložce bezdrátově dobít klidně i váš iPhone. Nepředbíhejme však zbytečně a pojďme se podívat, jak bezdrátová nabíječka DuxDucis C4 funguje a zdali se vyplatí její koupě.

Oficiální specifikace

Tuto recenzi bych nejraději opět začal technickými specifikacemi, tedy čísly a různými údaji, které byste před zakoupením měli znát. Jak už jste si mohli v úvodu přečíst, tak podložka DuxDucis C4 není jen tak ledajakou podložkou pod myš. Jedná se o duální produkt, který můžete využít jednak jako podložku pod myš, a jednak jako bezdrátovou nabíječku pro váš iPhone. Bezdrátová nabíječka disponuje standardem Qi a zároveň využívá ochrany proti přepětí. Maximální výkon nabíječky je 10 W, což je maximální možný výkon, které jsou iPhone s možností bezdrátového nabíjení schopny pojmout. To znamená, že nabíječkou zabudovanou v této podložce můžete bezdrátově iPhone nabíjet plnou rychlostí. O napájení se stará microUSB port se vstupem 5V/2A a výstupem 5V/1A. Celková velikost podložky je 220×295 milimetrů tloušťka podložky je poté 5 milimetrů.

Balení

Podložka pod myš je zabalena v černé krabici, na které nesmí chybět vyobrazení samotné podložky společně se všemi funkcemi a vlastnostmi, které podložka nabízí. Po otevření krabice můžete ihned vyndat samotnou podložku. Součástí balení je také kratší microUSB kabel, pomocí kterého dodáte do nabíječky šťávu. Poslední věcí, kterou se v balení nachází, je manuál. V něm najdete také veškeré informace o nabíječce, včetně klasické a nabíjecí plochy, společně s návodem, jak podložku připojit k adaptéru. Já vám prozradím, že velice jednoduše – vezmete kabel, píchnete jej do podložky a druhou stranu poté zapojíte do adaptéru, popřípadě do počítače. To je vše, tak jednoduché to je.

Zpracování

Co mě velice překvapilo, je zpracování celé podložky pod myš. Materiál, ze kterého je podložka vyrobena, velmi připomíná kůži. To dělá z podložky velice elegantní a luxusní záležitost, kterou si vedle svého Macu či MacBooku rozhodně rádi položíte. Podložka je navíc odolná proti polití, což se může hodit některým šikovným uživatelům, kteří mají ve zvyku vylívat sklenice plné vody v okolí svého Macu. Pokud se vám tekutinu na podložku podaří vylít, tak ji jen stačí otřít a můžete ji zase klasicky používat. Povrchová úprava vodu nikterak nenasaje, takže ji jen z podložky střepete a je to. Ze zpracování podložky mám velmi dobrý pocit a rozhodně se nebojím, že by po nějaké době měla přestat fungovat – to ani omylem.

Osobní zkušenost

Vzhledem k tomu, že mám iPhone vedle MacBooku položený opravdu pořád, tak už se nemusím bát, že bych jej někdy vzal a nebyl by nabitý. Sice mi nějakou dobu trvalo, než jsem si zvykl, že jej musím pokládat na podložku, a ne kdekoliv na stůl. Trvalo to však asi jeden nebo dva dny a nyní můj iPhone neodkládám nikam jinam, než na zabudovanou bezdrátovou nabíječku. Velice se mi líbí, že by na první pohled ani nikdo neřekl, že se o podložku s nabíječkou jedná. Zjistit to můžete až tehdy, kdy na podložku položíte nějaké zařízení podporující standard Qi. Na bezdrátovou nabíječku vás také upozorní malá LED dioda, která se skrývá nad bezdrátovou nabíječkou. Podložku DuxDucis C4 si velice užívám a musím uznat, že se jedná o skvěle zpracovaný produkt, který si rozhodně najde své věrné uživatele. Malý problém nastává pouze v extrémních teplotách. Vzhledem k tomu, že se mi velice potí ruce, tak mi po podložce neklouzaly hladce, jako za normálního stavu. Na druhou stranu jsem si ale ve vysokých teplotách při používání nabíječky nevšiml, že by se podložka nějak zahřívala. Tímto se celá věc kompenzuje.

Závěr

Vzhledem k tomu, že jsem nikdy s podobou podložkou pod myš neměl zkušenosti, tak musím říct, že jsem doopravdy velice překvapen – samozřejmě příjemně. Podložka je zpracovaná ze skvělého materiálu, který připomíná kůži a navíc je voděvzdorná. Bezdrátovou nabíječku neberu v případě této podložky jen jako jakýsi doplněk, ale hlavní dominantu, která dělá z této podložky jedinečnou podložku, kterou jinde nenajdete. Pokud byste tedy chtěli zabít dvě mouchy jednou ranou, tak společně s tímto produktem můžete. Jednak vám bude podložka skvěle sloužit pod myš, a jednak ji využijete ke každodennímu bezdrátovému nabíjení vašeho iPhonu.

Slevový kód

Ve spolupráci s iPouzdro.cz jsme si pro vás opět připravili slevový kód, který můžete na tuto podložku pod myš s bezdrátovou nabíječkou uplatnit. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „pdlzkpdms20„ a 20 % z ceny bude odečteno. Sleva platí  do 10. července 2019, a proto určitě neváhejte a uplatněte jej co nejdříve.

Produkty DuxDucis můžete zakoupit buď z odkazu výše a nebo přímo na prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha.

duxducis_c4_fb
duxducis_c4_fb

Dnes nejčtenější

.