Zavřít reklamu

Pokud vlastníte iPhone 6s nebo 6s Plus a novější (vyjma XR a SE), tak jistě víte, že tato zařízení disponují displejem, který podporuje funkci 3D Touch. Tato funkce slouží k tomu, že rozpoznává sílu stisku a podle něj vám poté může nabídnout jiné volby, než které byste získali u klasického stisku. Bohužel to však vypadá, že jablečná společnost do budoucna s 3D Touchem nepočítá. Dokud jej však máme v našich jablečných miláčcích aktivní, tak bychom si jej měli užít a využívat. V dnešním návodu se podíváme na to, jak si můžete zvolit kontakty, které se budou zobrazovat ve 3D Touch menu poté, co jej použijete na ikonu aplikace Telefon.

Jak nastavit, které kontakty se budou zobrazovat ve 3D Touch menu aplikace Telefon

Vzhledem k tomu, že 3D Touch menu si bere kontakty, které máte v aplikaci Telefon označené jako oblíbené, tak je nutné, abyste si je nastavili. Pro nastavení oblíbených kontaktů tedy otevřete aplikaci Telefon a ve spodním menu se přesuňte do sekce Oblíbené. Zde poté klikněte na ikonu „+“ v levém horním rohu obrazovky. Otevře se seznam kontaktů, ze kterých si vyberte ty kontakty, které chcete do oblíbených přesunout. Po kliknutí na určitý kontakt se ještě zobrazí možnost, zdali chcete do oblíbených přidat zkratku pro zavolání, SMS, anebo video pomocí Face Time. Do oblíbených si takto přijdete alespoň tři kontakty, které chcete ve 3D Touch menu zobrazit. Zároveň také záleží na pořadí těchto kontaktů – tzn. takové pořadí, jaké si nastavíte v aplikaci Telefon, se poté zobrazí i v menu 3D Touch. Pokud tedy chcete pořadí kontaktů změnit, tak klikněte v pravém horním rohu na tlačítko Upravit. Zde už si můžete jednoduše upravit pořadí, popřípadě kontakt z oblíbených odstranit.

Takto jednoduše můžete vašemu iPhonu říct, které konkrétní kontakty má ve zobrazovat v 3D Touch menu aplikaci Telefon. Jakmile tak učiníte, tak už nemusíte pro rychlé zavolání zbytečně otevírat Telefon. Stačí na jeho ikoně podržet prst a silněji zatlačit, dokud se neobjeví 3D Touch menu. Z něj už si pak můžete jednoduše zvolit, komu chcete zavolat, popřípadě napsat zprávu.

oblibene-kontakty-3Dtouch_Fb

Dnes nejčtenější

.