Zavřít reklamu

Minulý měsíc jsme se dočkali vydání velmi očekávané hry Harry Potter: Wizards Unite, a to jak pro platformu iOS, tak pro Android. Za vývojem hry stojí společnost Niantic. Podobně, jako v případě Pokémon Go, tak i Harry Potter: Wizards Unite funguje na bázi rozšířené reality. Koncept hry je tedy velice podobný, avšak popularita obou her je velice odlišná – tedy alespoň po prvním měsíci. Podle magazínu Axios se hře na téma Harryho Pottera příliš nedaří a už vůbec nemá stejný vzrůst, jako měl Pokémon Go.

V App Storu se momentálně Wizards Unite nachází v žebříčku oblíbenosti na 52. příčce. To je vcelku dlouhá cesta k Pokémon Go, která se nachází na příčce sedmé, a to i přesto, že je k dispozici již téměř tři roky. Co se týče celkového růstu, tak se hra na motiv Harryho Pottera nachází v žebříčku App Annie na 73. příčce, kdežto Pokémon Go na 15. místě. Nový Harry Potter se momentálně umístil i za jeho předchůdcem s přízviskem Hogwarts Mystery od vývojářů z Jam City. Rozhodně se však ale nejedná o takový neúspěch, jak se může na první pohled zdát.

„Je prakticky jasné, že hry, které se podobají Pokémon Go, budou v žebříčcích ztrácet. Pokémon Go se stal naprostým fenoménem hned v den vydání. I přesto, že Wizards Unite není virální hit, tak se stále jedná o velice povedenou hru. Zdali se však hra v žebříčcích udrží ukáže jen čas,“ vysvětlil situaci magazín Axios.

Niantic má však nejspíše všechno pod kontrolou. Dle jeho slov se za hrou Wizards Unite skrývá víceletý příběh, který se bude postupem času odkrývat. Právě příběh by tak měl hráče u hry udržet a zároveň zařídit její stabilní růst. Zároveň se Niantic nechal slyšet, že spolupracuje s různými společnostmi a podniky, které budou hru podporovat.

[appbox appstore 1452352832]

Harry Potter Wizards Unite fb

Dnes nejčtenější

.