Zavřít reklamu

V novém operačním systému watchOS 6, jehož představení jsme se dočkali přesně před měsícem, dorazí na jablečné hodinky velké množství poměrně pěkných novinek, které jejich využívání značně zpříjemní. Jednou z nich je i možnost smazat některé nativní aplikace Applu, které mohly být pro některé uživatele Apple Watch v případě, že je nevyužívali, spíše na obtíž. 

O možnosti odstranit nativní aplikace Applu z Apple Watch jsme vás informovali již před pár dny. Až do včerejšího dne však nebylo jasné, co vše budeme moci vlastně smazat.  V prvních dvou betách totiž Apple tuto věc neumožňoval a až ve třetí nám v tomto ohledu rozvázal ruce a nutno podotknout, že to skutečně dost. První testy totiž ukazují, že lze smazat Ovladač fotoaparátu, Hluk (nová aplikace z watchOS 6), Časovač, Stopky, Budíky, Dýchání, Vysílačka, Cykly (nová aplikace z watchOS 6), EKG, Ovladač a Rádio. Jedná se tedy vesměs o všechny aplikace, které mohou být pro větší množství uživatelů svým způsobem nepoužitelné. Appky jako Telefon, Zprávy, Hudba, Kalendář či Fotky pak odinstalovat nelze. 

Jelikož se stále jedná jen o betu, je možné, že se v jejích následujících verzích Apple rozhodne k možnosti smazat i další aplikace, avšak je více než pravděpodobné, že se bude jednat spíše o nižší počty, zdali vůbec. Tak či tak bude po odstranění aplikací jejich opětovná instalace přes iPhone, potažmo přes App Store v hodinkách. Nemusíte mít tedy obavy z toho, že jakmile jednou aplikaci smažete, můžete se s ní nenávratně rozloučit. Principielně totiž funguje mazání na Apple Watch jako na iPhonu. 

watchOS 6 se dá bez nadsázky označit za jeden z nejdůležitějších operačních systémů pro Apple Watch v jejich krátké historii. Díky novinkám v něm se totiž hodinky opět stanou samostatnějším produktem, jelikož již nebude nutné dělat vše přes iPhone. Skvělým důkazem je výše zmíněný App Store či možnost aktualizovat Apple Watch přímo přes Nastavení v nich. 

apple watch - homescree-fb

Dnes nejčtenější

.